Digitale kerkdiensten Vredekerk

Door de Corona-crisis mogen we geen kerkgangers in de Vredekerk verwelkomen. Vanaf 1 juli mogen we onze kerkdiensten voor maximaal 100 kerkgan­gers openstellen en dat zou betekenen dat we op zondag 5 juli weer open gaan. De regering hield wel een slag om de arm. De cijfers rond deze ziekte moeten zich dan wel in positieve zin blijven ont­wikkelen. We hopen maar dat dat het geval is.  De diensten kunnen tot 5 juli daarom alleen via inter­net bijgewoond worden. We zenden ze daarom uit via YouTube (beeld en geluid) en Kerkomroep.nl (alleen geluid). Het internetadres van de pagina van de Vredekerk op Kerkomroep is www.kerkom­roep.nl/#/kerken/12303 of ga naar www.kerkom­roep.nl en zoek op Vredekerk Loppersum. Maakt u gebruik van een smartphone of tablet (Ipad) dan adviseren wij u om de app van kerkomroep te in­stalleren op uw apparaat. Die app kunt u vinden in Google Play (Android) of de Appstore (Ipad of Ip­hone). U kunt in deze app Vredekerk toevoegen aan “Mijn Kerken”.

Het internetadres van het kanaal van de Vredekerk op YouTube bestaat uit een reeks willekeurige te­kens.Klik hier.

U kunt ook naar YouTube te gaan en daar te zoeken op Vredekerk Loppersum (PKN) of met uw Smartphone of tablet vierkant plaatje hiernaast, dat heet een QR-code, in te scannen met de camera. U wordt dan automatisch naar het kanaal van de Vredekerk gebracht. Ge­beurt dat niet dat moet u eerst nog een QR-scanner installeren via Google Play (Android) of de app-sto­re (voor de Ipad en Iphone). Die QR-code werkt voor zover ik weet alleen met tablets (zoals de Ipad) en smartphones (Iphones en android toestel­len). 

Beschikt u niet over dergelijke apparaten en hebt u ook geen idee hoe u die kunt bedienen, dan is er nog de mogelijkheid van Kerkwebradio. Dat is een soort kastje dat lijkt op de ouderwetse kerkra­dio van vroeger. De bediening lijkt ook op die van een radio. U maakt met kastje contact met kerkom­roep via de telefoonlijn en ontvangt de dienst (al­leen geluid uiteraard) thuis. Wilt u een dergelijk kastje hebben dan kunt u contact opnemen met Dirk Dwarshuis (06-20209965). Hij geeft u meer informatie en kan ook zo’n kastje bij u installeren. Schroom niet om Dirk om informatie te vragen als u een Kerkwebradio alleen tijdens de Corona-crisis nodig hebt omdat u daarna weer naar de kerk wilt gaan. Dat laatste is hopelijk mogelijk op zondag 5 juli.

 ds. Marco Roepers

Nieuwsbrief Vredekerk

Bijbelvers van de dag

Een vermaning lijkt op het moment zelf geen vreugde te brengen, slechts verdriet, maar wie erdoor gevormd is plukt er op den duur de vruchten van: een leven in vrede en gerechtigheid.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland