Dorpspleinontmoeting met de Dominees

Dorpspleinontmoeting met de Dominees van ‘Wij geloven in Loppersum’

Afgelopen voorjaar lanceerden de vier dominees van Loppersum het initiatief ‘wij geloven in Loppersum’  (www.wijgeloveninloppersum.nl). De dominees wilden naast de al klinkende geluiden, ook hun geluid laten klinken. Een geluid wat de ernst van de situatie serieus neemt, maar ook de mooie kant van het leven in Loppersum niet overstemt.

Dit initiatief werd opgemerkt door Stichting Groningen-Noord. Deze stichting wil het leven in Noord-Groningen een positieve impuls geven. Ze wil de negatieve spiraal die door de aardbevingen wordt veroorzaakt ombuigen, het sociale klimaat verbeteren en de bewoners moed geven om hun woonomgeving (weer) positief te beleven. Om de inwoners actief te betrekken bij dit proces, organiseert de stichting verschillende dorpspleinontmoetingen. In de week van 18 t/m 23 september gebeurd dit in Loppersum in een tent aan de Burgemeester van der Munnikstraat, vlak achter de Albert Heijn.

Zo ontstond het idee om tijdens deze week de dominees te betrekken bij deze dorpspleinontmoetingen. “Ik werd gebeld door Aldert de Gries van Stichting Groningen Noord om samen iets te ondernemen en besprak dit met mijn collega’s. Iedereen was gelijk enthousiast!” aldus Tjalling Huisman.

Daarom zal de tent van de dorpspleinontmoetingen op zondagmiddag gebruikt worden voor een dorpspleinontmoeting met de dominees. Lodewijk van Weerden: “Van 16.30 tot 17:00 gaan we met elkaar in gesprek over de reden van hun initiatief, de ernst van de situatie, maar ook de hoopvolle kansen voor dorp en omgeving.”

Gerwin Pruijssen: “In combinatie met de open tuindagen leek ons dit een prachtige gelegenheid om in aanwezigheid van omgevingsgenoten, samen in gesprek te gaan. Kort, krachtig en als dominees onder elkaar. Beter kan toch niet!?”

Marco Roepers vult aan: “Iedereen is van harte welkom om er bij te zijn! Via Whatsapp, SMS en papier kunnen mensen reageren op de inhoud. We hebben er zin in!”

dorpsplein voorkant

dorpsplein achterkant

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Als iemand Gods tempel vernietigt, zal God hem vernietigen, want Gods tempel is heilig – en die tempel bent u zelf.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland