Van de redactie nov / dec 2022

Van de redactie

Het is herfst, de bladeren zijn gevallen, de warmte wil echter niet wijken, maar toch maken wij ons op voor de Kerstviering, na eerst de laatste zondag van het kerkelijk jaar en deszelfs herdenking van hen die gestorven zijn en de Adventsperiode gevierd te hebben.

Deze maand geen meditatie, maar een verslag van de kerkenraadsdag die onlangs werd gehouden.

Na opmerkingen van leden van de kerkenraad over de website van de federatie, merkt de webmaster  op dat elders in het land en zelfs overal op aarde deze website begerig gelezen wordt en dus duidelijk in een behoefte voorziet.

In Boralia geeft ds. Van den Bor aan, dat hij de indruk heeft dat de tijd voorbij vliegt. Nu is dat geen nieuw inzicht, want de Romeinen zeiden al: Hora ruit, tempus fluit oftewel de tijd vliegt en niet voor niets zongen wij altijd op Oudejaarsavond: Uren, dagen, maanden, jaren vliegen als een schaduw heen. Er gebeurt immers zoveel om ons heen, dat het ons duizelig te moede wordt.

Ds. van den Bor meent dat wij ons niet moeten concentreren op datgene wat wij niet veranderen kunnen, maar wat er nog wel gedaan kan worden, je medemensen steunen, b.v. met schuldhulpmaatje of de voedselbank. Tevens ziet hij toch wel veel activiteit in de gemeente.

De predikbeurten worden uiteraard weer vermeld (een tophit op de website) en er is een verslag van de kerkenraadsvergadering van wijk Loppersum.

 

Namens de redactie,
Bert van der Vliet

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Spreek voor hen die weerloos zijn, bescherm het recht van de vertrapten.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland