15 januari collecte Wijk Loppersum voor Plan Nederland

Plan Nederland, opgericht in 1975, is lid van de wereldwijde organisatie Plan International. Plan is een internationale, humanitaire, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie zonder politieke, godsdienstige of commerciële doelstellingen.

Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en betere levensomstandigheden voor kinderen in ontwikkelingslanden, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Plan voert kindgerichte projecten uit in 51 landen wereldwijd. Plan komt op voor de rechten van kinderen en een betere naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind.

Plan staat voor een wereld waarin alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen en waarin meisjes en jongens dezelfde rechten en kansen hebben. Een wereld die de rechten en de waardigheid van kinderen en de volwassenen om hen heen respecteert.

CYCLE PLAN
In het voorjaar van 2017 doen groepen jonge mensen mee aan een fietsavontuur door Vietnam voor kinderen in erg arme, achtergestelde gebieden in Vietnam, Deze unieke tocht gaat door het noordwesten van Vietnam en is ongeveer  400 km lang.

Met deze sportieve uitdaging krijgen ze de kans de wereld een stukje beter te maken. Iedere deelnemer werft € 4.000 euro sponsorgeld ten gunste van Plan Nederland. Onderweg bezoeken ze diverse projecten van Plan en zien ze met eigen ogen het verschil dat hun/uw bijdrage maakt. Met het opgehaalde geld steunen we de strijd voor een hoopvolle toekomst van kinderen in de meest arme en afgelegen gebieden van Vietnam. Bovendien kunnen ze persoonlijk kennis maken met  de sponsorkinderen, die ze met deelname aan Cycle for Plan steunen.

BIJDRAGE
Uit één van de fietsgroepen werd een beroep op onze gemeente gedaan of we als sponsor kunnen en willen optreden. In deze groep fietst namelijk Rianka Wiersema mee, dochter van Kor en Afina Wiersema. De diaconie heeft hierop instemmend gereageerd en a.s. zondag zal Rianka tijdens de dienst meer uitleg geven. En mocht u nu denken dat u een vakantiereisje sponsort, nee de reis betalen de deelnemers zelf. Alle bijdragen gaan naar het goede doel.

We hopen op een zegenrijke collecte.

De Diaconie

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

U, HEER, bent groots en machtig, vol luister, roem en majesteit. Alles in de hemel en op aarde behoort U toe, HEER, U bezit het koningschap en de heerschappij.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland