18 september Startzondag!

Op zondag 18 september is er weer de jaarlijkse Startzondag. Het thema van dit jaar is “Deel je leven”.

Zoals inmiddels traditie is, starten we met een gezamenlijke kerkdienst. Dit jaar vindt die plaats in de Jacobuskerk in Zeerijp. De dienst begint om 9.30 uur en is te beluisteren via Kerknet (kies Loppersum en vervolgens Petrus en Pauluskerk). In Wiemersheerd bestaat de mogelijkheid om de dienst gezamenlijk te beluisteren. Daarna is er koffie/thee met iets lekkers.

Degenen die in Zeerijp begonnen zijn met de dienst worden voor koffie / thee en taart / cake uitgenodigd in de Vredekerk in Loppersum. Daar is dan aansluitend een “deel je leven”-veiling. Hierbij bieden gemeenteleden activiteiten, diensten en producten van hun hobby aan. De aanwezigen kunnen op het aangebodene bieden.

Inmiddels zijn onder andere ter veiling aangeboden:

  • Een Chinese maaltijd bij een gemeentelid thuis
  • Een wandeling met koffie en gebak als afsluiting
  • Een ritje in een oude DAF
  • Een avondje naar de film of het café
  • Een interview, waarna uw memoires voor u worden geschreven.

Voor die veiling hebben we natuurlijk veel meer aanbiedingen nodig.

Ongetwijfeld zijn er ook veel gemeenteleden die iets te bieden hebben. Iets waarmee je een ander een groot plezier doet.

Dus heeft u iets in de aanbieding; een uitje, een workshop, een rondleiding, een appeltaart, lekkere warme gebreide sokken, een klusje of noem maar op?

Schroom dan niet en meldt uw aanbod aan bij els@melson.nl tel. 0596-851382.

De opbrengst van de veiling gaat naar het werk van de Stichting Vrolijkheid, die zich inzet om kinderen en jongeren in asielzoekerscentra wat vrolijkheid te bieden.

Tijdens het bieden en verkopen kunnen kinderen en jongeren onder deskundige begeleiding bezig met het maken van lekkere hapjes. Natuurlijk kun je dan wel af en toe een kijkje nemen bij de veiling.

Na de veiling is er een kort middaggebed, daarna sluiten we het programma af met een lunch in de Vredekerk.

De startzondagvoorbereidingscommissie.

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

De HEER zegt: Laten we zien wie er in zijn recht staat. Al zijn je zonden rood als scharlaken, ze worden wit als sneeuw, al zijn ze rood als purper, ze worden wit als wol.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland