27-01-2019 Happen naar de Baas

Cabaretier Ruurd Walinga geeft kerkgangers lesje vissen.

De christelijke cabaretier Ruurd Walinga verzorgt op zondagmorgen 27 januari om 10.00 uur de kerkdienst in de Vredekerk in Loppersum. De cabaretier-evangelist uit Leeuwarden geeft de bezoekers dan een komisch lesje vissen.

In zijn stuk ‘Happen naar de Baas’ doet Ruurd Walinga uit de doeken waarom Jezus zijn toehoorders opriep vissers van mensen te worden. Het is een humoristische zoektocht naar geluk waarin Walinga nu eens geen typetje speelt, zoals in zijn tien andere stukken, maar zichzelf.

In ‘Happen naar de Baas’ probeert de cabaretier op allerlei manieren zijn geluk te beproeven. Het gaat onder meer over dromen, wensen en verlangens. Walinga weet als weinig anderen het aloude evangelie in een nieuw jasje te gieten en aan te tonen waarom het De Blijde Boodschap wordt genoemd. Zijn shows zijn toegankelijk voor super-, rand-, bij- en niet-gelovigen.

In Happen naar de Baas ontdekt de cabaretier waarom de hoofdpersoon van ‘er loopt een man over het water’ de mensheid vergeleek met vissen. Jezus riep immers zijn volgelingen op om ‘vissers van mensen’ te worden.

Ruurd Walinga probeert verscheidene mensen aan de haak te slaan. Ook al voelt iedereen zich een visje in het water het is verfrissend om eens boven water gehaald te worden, zal de cabaretier bewijzen.

Walinga speelt in allerlei kerken door het hele land, maar ook op scholen en voor jeugdgroepen, kinderen en ouderen. Daarnaast is hij parttime voorganger/pastoraal werker van een  gemeente in Joure.

Zie verder: www.waterinwijn.nl

 

Commissie Eredienst wijk Vredekerk

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

U, HEER, bent groots en machtig, vol luister, roem en majesteit. Alles in de hemel en op aarde behoort U toe, HEER, U bezit het koningschap en de heerschappij.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland