28-03-2018 Ron Jans komt langs

De Kerk Draait Door: Ron Jans in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum

Op donderdagavond 28 maart om 20.00 uur, komt Ron Jans naar de Petrus en Pauluskerk in Loppersum.

Ron Jans is geboren in Zwolle, maar net zo geliefd in Groningen. Hij voetbalde voor zowel PEC Zwolle als voor FC Groningen. Na zijn voetbalcarrière ging hij aan de slag als leraar Duits aan een middelbare school. Maar het voetballen bleef hem trekken: hij werd trainer van FC Groningen en bleef dat jarenlang. Hij speelde bijna Champions League met de Trots van het Noorden. Als trainer van PEC Zwolle behaalde hij een grote prijs, door in 2014 de KNVB beker te winnen. Ajax werd met maar liefst 5 – 1 verslagen.

Als technisch manager van de FC voelt hij zich minder thuis. Maar Jans zou Jans niet zijn als hij dat niet eerlijk toe zou geven: ‘Er zijn gewoon een heleboel werkzaamheden die horen bij een technisch manager, maar niet passen bij de persoon Ron Jans. Alleen al het feit dat je in sommige situaties niets mag zeggen, om de hete brei heen moet draaien. Dat is niets voor mij. Maar ik heb het ook over strategisch handelen. Boeiend, het ging me ook steeds beter af, maar het kostte me ook heel veel energie.’

Ron Jans zal in de Petrus en Pauluskerk geïnterviewd worden over zijn leven als voetballer en leraar, trainer en technisch directeur; en over zijn kijk op het leven. Tussendoor speelt pianist Willem-Jan Stuut een paar verzoeknummers van Jans.

De avond met Ron Jans is een initiatief van onze kerken en staat in een serie avonden waarin eerder zanger Arnold Veeman, cabaretier Peter de Haan / Pé Daalemmer, arts – columnist Sander de Hosson, dichter-columnist Jean Pierre Rawie en zanger Erwin de Vries te gast waren.

De toegang is gratis. Aan het eind van het programma kunnen aanwezigen een bijdrage geven.

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Laat uw leven niet beheersen door geldzucht, neem genoegen met wat u hebt. Hij heeft immers zelf gezegd: ‘Nooit zal Ik u afvallen, nooit zal Ik u verlaten.’

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland