8-11-2018 Jean Pierre Rawie in de Petrus en Pauluskerk

Op donderdag 8 november om 20.00 uur komt Jean Pierre Rawie in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum.

Jean Pierre Rawie is bekend als dichter, maar hij is ook een veel gelezen columnist van het Dagblad van het Noorden. Hij publiceert al gedichten vanaf 1975, zijn laatste bundel Handschrift verscheen vorig jaar.

Jean Pierre Rawie is één van de best verkopende dichters van Nederland. Voor zijn werk ontving hij diverse prijzen. Bij de uitreiking van Charlotte Köhler Prijs in 2008, schreef de jury over zijn werk: “De milde toon, doortrokken misschien van ironische momenten, kan de ernst van de eeuwige thema’s niet verhullen (…) en past naadloos binnen de tijdloze, klassieke thematiek, die vanaf het begin de poëzie van Rawie heeft beheerst: liefde, dood, ontzegging en gemis….”

Jean Pierre Rawie zal op deze avond geïnterviewd worden over zijn kijk op het leven. Daarbij zal het gaan over zijn leven en zijn werk, zijn gedichten en zijn columns. Uiteraard zal hij ook een aantal gedichten voordragen.

De avond met Jean Pierre Rawie is een initiatief van onze kerken en staat in een serie avonden waarin eerder zanger Arnold Veeman, cabaretier Peter de Haan / Pé Daalemmer en arts – columnist Sander de Hosson te gast waren.

De toegang is gratis. Aan het eind van het programma kunnen aanwezigen een bijdrage geven.

Downloaden (PDF, Onbekend)

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Hij die u roept is trouw en komt zijn belofte na.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland