Actie voor de Turkana’s Kenia

boekenbeurs, curiosa

16 mei bij ‘De Weem’ te Westeremden vanaf 13.00 uur

De St. Africa Contact/Loppersum heeft sinds lange tijd vriendschapsbanden met Henry Ejore en zijn vrouw Lilian en hun 4 kinderen in Kapedo 170 km ten noorden van Lake Baringo.

Daarnaast hebben ze de zorg van nog eens 28 weeskinderen op zich genomen. Henry is door de regering aangesteld als chief in het Turkana gebied. De Turkana’s behoren tot een nomaden bevolking die leven van hun vee, geiten en schapen. Velen leven in ‘manyatta’s’ een van takken en gras gemaakte hut. Naast de Turkana’s leven de Pokot’s, eveneens een nomaden volk.

Vanuit deze 2 stammen is er een andere groep ontstaan. Ze noemen zichzelf ‘Ngoroko’ hetgeen betekent martelen en doden, ongeacht leeftijd, ras of kleur. Ze vallen dorpen, huizen en hutten aan en doden iedereen door het gebruik van illegale wapens. Na de moord volgt een ‘ceremonie’, waarbij geiten of schapen geslacht worden. Met het bloed smeren ze hun lichamen in. Zo worden hun lichamen getatoeëerd en showen ze hoe goed ze zijn door iemand te hebben gedood. Er zijn al velen gedood en anderen zijn gehandicapt geraakt. Ook ‘s nachts vallen de bandieten aan en schieten mensen dood en steken ze huizen en eigendommen in brand.

Omdat Henry voor zijn werk vaak ook elders verblijft, zijn zijn vrouw en 32 kinderen alleen thuis en voelen zich niet veilig. Zij willen daarom graag een hoge stenen muur rondom hun huis. Wij willen hen hier graag mee helpen, maar zoeken hiervoor hulp. Wie helpt mee om deze muur te bouwen?

STENEN KOPEN VOOR EEN MUUR

Op 16 mei houdt de Stichting een boekenbeurs en verkoop van curiosa in de tuin bij “De Weem” te Westeremden. Ook kunt u symbolisch stenen kopen om de muur te bouwen. Er is een verloting waarmee u het nieuwste boek van schilder Henk Helmantel kunt winnen.

Voor bij de gratis koffie kunt u koeken kopen.Wij hopen op een zonnige dag zodat we velen mogen begroeten.

Tot 16 mei.

Bankrekening van de Stichting Africa Contact: NL95RABO 0133548236

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. Plotseling klonk er uit de hemel een geluid als van een hevige windvlaag, dat het huis waar ze zich bevonden geheel vulde.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland