Avonden levenseinde in Loppersum

In oktober organiseert het nieuwe Platform Levensvragen Loppersum drie avonden rond het thema ‘levenseinde’. (Deze avonden waren in het voorjaar ook al aangekondigd, maar konden toen niet doorgaan.)

Op donderdag 6 oktober start huisarts Petra van Lune met een korte lezing. Daarin belicht zij verschillende kanten van het onderwerp aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Na afloop is er ruimte voor het publiek om vragen te stellen.
De tweede avond, donderdag 13 oktober, zal bestaan uit een discussie tussen drie experts. Door hun beroep hebben zij te maken met leven en sterven. Hoe gaan zij om met een stervende mens? Wat vinden zij van de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn om het leven te rekken? Wanneer is een menselijk leven af’?

Op de derde avond, maandag 17 oktober, staat de Spaanse film Mar Adentro uit 2004 op het programma. De film is op ware gebeurtenissen gebaseerd. Centraal in de film staat een man die verlamd raakt na een ernstig ongeluk. Bijna dertig jaar lang vecht hij voor zijn recht op zelfbeschikking.

De eerste twee avonden beginnen om 19.30 uur; de derde avond begint, in verband met de lengte van de film, om 19.00 uur. Lokatie is Ons Dorpshuis, Wirdumerweg 21 te Loppersum. Entree is gratis.

Het Platform Levensvragen is een samenwerking tussen de Protestantse Kerk LoppersumMaarland, huisarts Petra van Lune en Zorgcoöperatie Loppersum, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Loket Leefbaarheid.

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Beter het weinige dat een rechtvaardige heeft dan de rijkdom van talloze zondaars. De macht van de zondaars wordt gebroken, maar de HEER zal de rechtvaardigen steunen.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland