Belijdenisgroep

In het nieuwe jaar ga ik starten met een nieuwe groep voor de belijdeniscatechese. In een serie gesprekken gaan we het hebben over de geloofsbelijdenis, die gaat over de basics van ons geloof in God. Wat zeg je eigenlijk, als je uitspreekt: “Ik geloof in God de Vader…?” Ook gaan we het hebben over onszelf: waarom geloof ík in God? Wie is Jezus Christus voor mij? En de Heilige Geest? Welke plek geef ik mijn geloof in mijn leven?

Belijdenis doen is niet zeggen dat je alles weet, of alles goed doet. Belijdenis doen is zeggen: ik wil vertrouwen op de God van de Bijbel. Ik doe misschien niet altijd alles goed, maar ik wil hem vragen mij op weg te helpen om mijn leven met Hem te gaan, en te leven met zijn liefde als basis. En natuurlijk is belijdenis doen ook een ‘boost’, een bemoediging voor jezelf, en ook voor de gemeente: dat je voor je geloof wilt gaan staan! Net als in het verleden wil ik deze groep gaan geven op een aantal zondagen, om 11.00 uur, na de kerkdienst, bij mij thuis: op 20 januari, 10 februari, 3 maart, 17 maart, 14 april en 5 mei. Uiteraard kan dat eventueel gewijzigd worden, in overleg met de groep. Als afsluiting hebben we een feestelijke dienst, die we samen gaan plannen en voorbereiden. Als je erover nadenkt, of behoefte hebt om er eens samen met mij over na te denken, laat het gerust weten!

Vriendelijke groet,
Ds. Jake Schimmel
Hoofdweg-Zuid 7, Spijk
ds@jakeschimmel.nl
0596-858923

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Wie een lamp aansteekt, zet hem niet onder een vat of onder een bed, maar plaatst hem op een standaard, zodat iedereen die binnenkomt het licht ziet.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland