Benefietconcert Sonus Vita

Zondag 7 juli a.s. geeft het vocaal ensemble Sonus Vita haar jaarlijkse benefietconcert in de prachtige Mariakerk in ‘t Zandt.

Het gezelschap zal een muzikale reis maken door tijd en ruimte. In Duitsland zal de beroemde fami­lie Bach (met klinkende namen als Johann, Johann Christoph, Johann Michael én Johann Sebastian) hun gastheer zijn en in Engeland hopen gelauwer­de componisten als William Byrd, Thomas Tallis en Henry Purcell hen te ontvangen. Het overbekende Ave Verum zal in vijf verschillende composities klinken: Gregoriaans, in motetten van William Byrd, Wolfgang Amadeus Mozart, Edward Elgar, Franz Liszt en Charles Gounod.

Blokfluitiste Anne-Marije de Haas uit Zwolle speelt solo op renaissancefluit, en barokfluit met orgelbe­geleiding door Anjo de Haan, die tevens de artistiek leider en dirigent van het koor is.

Het concert begint om 15.30 uur. De entree is gra­tis, en bij de uitgang wordt een collecte gehouden waarvan de opbrengst volledig bestemd is voor de Mariakerk.

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Wie een lamp aansteekt, zet hem niet onder een vat of onder een bed, maar plaatst hem op een standaard, zodat iedereen die binnenkomt het licht ziet.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland