Bericht van de kindernevendienst

Aan het einde van dit schooljaar kijken we terug op een mooi jaar met de kindernevendienst. We zijn naar Slagharen geweest en hebben een prachtige kinderkerstnachtdienst gehad. De Palmpaasstokken werden door velen bewonderd en tijdens de kinderpaaswake waren we even stil en staken we kaarsjes aan.

Aan het einde van het schooljaar nemen we ook weer afscheid van wel 7 kinderen die nu in groep acht zitten en volgend jaar naar de tienerdienst mogen.

Helaas nemen we ook afscheid van  vier kindernevendienstleiding. En hiervoor schrijven we dit stukje.

De tijden veranderen en het aantal kinderen op de kindernevendienst, maar ook het aantal leiding neemt met het jaar af. Toch blijven we nog wel een aantal jaar kinderen houden bij de kindernevendienst, die we ook graag de kans willen geven om tijdens de dienst er even uit te mogen om daar hun eigen verhaal te horen, hun vragen kunnen stellen en gezellig te kletsen als er gekleurd en getekend wordt. 

Tot nu toe gebeurde dit meestal door de ouders van de kinderen die hun kinderen op de kindernevendienst hadden. Helaas is dat straks niet meer te doen. We vragen dus eigenlijk versterking voor ons kindernevendienst team. Dit betekend dat je om de 6 tot 10 weken een keer kindernevendienst gaat geven. Dat je drie keer per jaar bij een vergadering bent en dat je met één bijzondere activiteit meehelpt met organiseren.

Maar er zijn misschien ook mensen die zeggen, ik weet niet of ik wel met een groep kinderen overweg kan, maar meehelpen met dingen organiseren wil ik wel. GRAAG.

Of dat je zegt, ik wil wel een paar keer (2 of 3) met een groepje kinderen de kerk uit, (want dat heb ik vroeger ook wel eens gedaan) maar ik wil niet weer helemaal met de vergaderingen en de activiteiten mee doen. Zou ook heel fijn zijn.

Mocht je ons op de een of andere manier willen helpen om de kinderen die nu nog op de kindernevendienst zitten een fijne tijd te bezorgen in hun kinderjaren bij ons in de kerk, laat het ons dan weten.

Groetjes,

Geja Huizing en Hanneke Reinders

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Als iemand Gods tempel vernietigt, zal God hem vernietigen, want Gods tempel is heilig – en die tempel bent u zelf.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland