Bericht vanuit het jeugdwerk

Het is goed om iedereen af en toe even op de hoogte te houden van wat er allemaal reilt en zeilt in het jeugdwerk.

Nadat we vorig jaar om de (BBQ) tafel hebben gezeten met een aantal ouders en mensen uit het jeugdwerk zijn we verder gaan nadenken over wat we met het jeugdwerk willen bereiken. Uiteraard willen we de jeugd bereiken, maar dat is nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. Helemaal als de wat oudere jeugd hun interesse in kerkelijke activiteiten verliest. Dan kunnen we wel met de jongeren een dagje naar het pretpark gaan, waarbij we uiteraard ineens weer wat jeugd bij elkaar zullen krijgen, maar is dat de bedoeling van samen kerk zijn? Het is in ieder geval een puzzel die nog niet 1,2,3 is opgelost, maar we geven de moed niet op.

Voor de kinderen tot ongeveer 14 jaar hebben we wel wat nieuws bedacht, en stiekem al een beetje uitgeprobeerd tijden de Palmpasendienst. We noemen het KidsPLUSdiensten. In deze diensten, die verder op een normale manier verlopen, willen we de kinderen meer betrekken. Dus een bijbelverhaal uit de kinderbijbel, ipv een lezing. Of een lied dat de kinderen ook kennen van school, als dit in het thema past. Of we laten ze meebidden. Soms gaan ze wel uit de dienst, maar soms mogen ze ook blijven zitten. Gaandeweg zullen zowel de kinderen als wij van het jeugdwerk uitvinden wat werkt en wat niet werkt.

De ouders van de kinderen in deze leeftijd hebben als het goed is allemaal een papier gekregen met daarop de data van de diensten, maar als dit niet zo is, dat trek gerust even aan de bel. Of mail naar hannekereinders17@hotmail.com. Tijdens deze diensten zal er ook oppas worden aangeboden. Dit betekent ook dat de data waarop eerst kindernevendienst en oppas zou worden aangeboden komen te vervallen. De gekozen data zijn meestal op zondagen waarop er ook elders nog een dienst zal zijn, zodat men kan kiezen naar welke dienst je/u wilt gaan.

Data

De data van de KidsPLUSdiensten voor dit jaar zijn:

19 mei (Pinksteren), 16 juni, 7 juli (Overstapdienst), 15 september (Startzondag), 13 oktober, 10 november, 8 december en 25 december (1e kerstdag).

Hanneke Reinders

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Zie, God is mijn helper, de Heer is het die mijn leven draagt.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland