Bezoek Stichting ‘De Vrolijkheid’

Woensdag 14  december 2016  heb ik een bezoek gebracht aan het AZC in Delfzijl. Daar had ik een ontmoeting met Jaime Ibanez en Sabine Sodhkan, allebei coördinator bij de stichting ´De Vrolijkheid´ in Delfzijl. Beide coördinatoren waren blij verrast te horen hoeveel geld de dienstenveiling van de startzondag in september heeft opgebracht.
Het centrale thema voor 2017 is: ´ontdekken´. Hoewel er al veel  ideeën zijn voor de invulling van het thema, moeten nog wel de puntjes op de i worden gezet. Maar  zeker is dat we te horen/lezen krijgen hoe onze bijdrage wordt ingezet.

Stichting ´De Vrolijkheid´ te Delfzijl sloot het jaar 2016 af met een feestelijke woensdagmiddag  op 28 december, eerst een optreden van een twirlgroep, daarna las stadsdichter Kasper Peters enkele gedichten voor die gemaakt zijn samen met kinderen en ouders in het AZC en de bijeenkomst werd afgesloten met een muzikaal optreden. En last but not least een hapje en een drankje gemaakt door ouders en kinderen.

Voor deze feestelijke afsluiting kreeg ik een uitnodiging waar ik graag gebruik van heb gemaakt.
Met eigen ogen en oren ontdekte ik waarom de stichting de naam heeft:  ´De Vrolijkheid´.

Een groep meisjes uit het AZC gaf een twirlvoorstelling samen met meisjes uit de buurt. De dansjes die waren ingestudeerd werden met heel veel plezier ten tonele gebracht. Het plezier straalde er van af. Enig om te zien.

Daarna las Kasper Peters enkele gedichten voor*.
Hierbij een kleine bloemlezing:

“In de nacht ga ik dansen in de disco
In de middag voetbal spelen op het veld
Wordt het licht dan ga ik slapen” 
Mohammed

“Het kan leuk zijn om
in de winter een boek te lezen
of uit te waaien op het balkon
Soms is het nog leuker
om in de winter met je ouders
een spannende spookfilm te kijken”  
Shaaed

“Ik ben een fifa drinker
speel zoveel  fifa
dat ik er soms buikpijn van krijg
van frisdrank en red bull”
Hussein

De muziekgroep, bestaande uit 4 jongeren in de leeftijd van de basisschool brachten samen met 2 studenten van het conservatorium liedjes ten gehore op keyboard en gitaar. De vrolijkheid straalde van de gezichten. Nu begrijp ik de naam ´De Vrolijkheid´ nog beter.

Er ontstond wat geroezemoes en toen kwam er nog een jongen. Heel verlegen, er werd wel even met hem gepraat en toen ging hij toch samen met een student van het conservatorium op de gitaar    “I wish you a merry Christmas” spelen. Helemaal foutloos ging het niet, maar dat gaf niks. Ook nu weer een blij gezicht van een kind dat ontdekte dat hij iets kan, trots is dat hij toch gespeeld heeft.
Onze bijdrage voor 2017 zal zeker goed terechtkomen en een lach op de gezichten brengen van kinderen in het AZC in Delfzijl.

Ik houd u op de hoogte.
Marijke Maas

* Ik heb enkele gedichtenboekjes meegekregen.  Ik zal zorgen dat ze ter inzage in de kerken komen te liggen.

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Zie, God is mijn helper, de Heer is het die mijn leven draagt.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland