Bij de overdracht van de kerken van ’t Zandt, Leermens en Zeerijp.

Zoals u waarschijnlijk al wel zult weten is de kerk van ’t Zandt per 1 januari 2017 definitief overgedragen aan de Stichting Oude Groninger Kerken.

De kerken van Leermens en Zeerijp zijn per 1 mei 2017 definitief overgedragen aan dezelfde stichting. Er zijn nu in deze drie dorpen plaatselijke commissies ingesteld om zorg te dragen voor deze gebouwen.

Dit houdt nu in dat er huur moet worden betaald wanneer men gebruik maakt van deze kerken. Deze huur wordt per dagdeel berekend (’s morgens,  ’s middags en ’s avonds).

Voor ’t Zandt betekent dit bijvoorbeeld in de winter € 200, en in de zomer (mei, juni, juli, augustus en september ) € 150, per dagdeel.

Van de andere dorpen zijn de tarieven nog niet bekend.

Deze gelden niet alleen voor nietleden van de kerk, maar ook voor leden van de kerk (huwelijksinzegeningen, uitvaartdiensten enz.). Wanneer men van deze kerken gebruik wenst te maken, zal men zich moeten vervoegen bij de plaatselijke commissie.

Eveneens geldt dit ook voor de zondagen wanneer er kerkdiensten worden gehouden in bovengenoemde kerken. De kerkelijke gemeente moet dus ook huur betalen.

De kerk in Loppersum zal dit of begin volgend jaar worden overgedragen aan de Stichting Oude Groninger Kerken. Aangezien de Hervormde gemeente  hoofdhuurder wordt, zal er niet zoveel veranderen voor de kerkelijke gemeente Maarland. Er wordt dus geen plaatselijke commissie ingesteld, zoals dit wel het geval is bij de andere drie kerken. 

De kerkrentmeesters van Maarland

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Heb elkaar lief met de innige liefde van broeders en zusters en acht de ander hoger dan uzelf.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland