Toekomstige evenementen

 1. Kerkdienst Petrus & Pauluskerk

  10 april 19:30
 2. Kerkdienst Vredekerk

  10 april 19:30
 3. PaasChallenge 2020 gaat niet door

  11 april - 12 april
 4. Kerkdienst Donatuskerk

  11 april 22:00
 5. Kerkdienst Jacobuskerk

  12 april 10:00
 6. Kerkdienst Vredekerk

  12 april 10:00
 7. Kerkdienst Petrus & Pauluskerk

  19 april 09:30
 8. Kerkdienst Vredekerk

  19 april 09:30
 9. Kerkdienst Mariakerk ‘t Zandt

  26 april 09:30
 10. Kerkdienst Vredekerk

  26 april 11:00

Burenhulp in Loppersum

we zijn er voor elkaar

Zorgcoöperatie Loppersum (ZcL) en de vier plaatselijke kerken hebben elkaar gevonden in het initiatief om in deze bijzondere tijd de helpende hand en een luisterend oor te bieden aan alle dorpsbewoners van het dorp Loppersum. Per straat zijn mensen bereid gevonden om als het nodig is, klaar te staan voor hun buren. ZcL en de kerken zijn blij dat het dorp zo solidair is. Er zijn nog een paar straten zonder coördinator, wanneer u zich betrokken voelt bij de mensen in de straat, kunt u zich nog aanmelden bij Ina van der Ploeg, telefoonnummer: (0596) 572279.

Binnenkort krijgt iedereen een kaart in de bus, met contactgegevens. Mensen die behoefte hebben aan een (telefonisch) gesprekje  of die een klein boodschapje nodig hebben, kunnen een contactpersoon in de eigen straat benaderen. Zo willen de organisaties eraan bijdragen dat iedereen in het dorp op iemand een beroep kan doen en dat niemand in een al te groot isolement raakt.

Op de kaart staan ook tips over veilig ‘winkelen’ bij een aantal winkels in het dorp. Er zijn afspraken gemaakt met verschillende winkels. Klanten kunnen zelf contact opnemen met die winkels. Daar leggen ze achteruit wat de klant nodig heeft. De contactpersoon kan daarna het bestelde (met kassabon) ophalen, waarna de klant het bedrag zelf overmaakt aan de winkel.

Ook kan de contactpersoon eventueel het bedrag voorschieten. De klant kan dan het bedrag van de kassabon, al dan niet via een tikkie, overmaken aan de contactpersoon.

Nieuwsbrief Vredekerk

Bijbelvers van de dag

Maar hij was het die onze ziekten droeg, die ons lijden op zich nam. Wij echter zagen hem als een verstoteling, door God geslagen en vernederd.