Catechisaties (verslag van afgelopen jaar)

De catechisaties zijn inmiddels voorbij. Even een kort verslag om een indruk te geven van hoe het dit jaar gegaan is.

De kindercatechese was met een kleine groep van zeven kinderen. Het was altijd gezellig in Elthato naast de toren van Zeerijp! We hebben het gehad over profeten en dromen. De catechisaties hebben we afgesloten met patat en snacks van het Dorpshuis en de film Binnenstebuiten, gedraaid door Dirk Dwarshuis.

De brugklascatechese is dit jaar niet doorgegaan, er waren te weinig kinderen. Volgend jaar willen we de brugklassers samenvoegen met de catechisatiegroep van klas 2 en 3.

Catechisatie klas 2 en 3: de groep bestond voornamelijk uit jongens die behoorlijk trouw kwamen. Iedere keer begonnen ze met een muziekmoment. De rode draad was het Onze Vader, dat we iedere keer weer gelezen hebben. We lazen een Bijbeltekst naast de bede (in veel gevallen een gelijkenis). Er was ook altijd iemand die wat lekkers meenam.

Catechisatie klas 4 en hoger: Het was lastig om de groep bij elkaar te krijgen, maar uiteindelijk  waren we met acht jongeren. Het onderwerp was: wat wil je in je leven, wat vind je belangrijk en hoe kijk je aan tegen de dood. We hebben de avonden afgesloten met patat en de film Before I die, die op iedereen een grote indruk maakte.

In de gespreksgroep 18+ hebben we met z’n zevenen Bijbelverhalen besproken. Daarbij hebben we steeds het verband proberen te leggen met ons eigen leven en de actualiteit. Daarna zijn we bezig gegaan met het voorbereiden van de kerkdienst van 12 juni in Zeerijp. De kerkdienst bespreken we na op een barbecue.

ds Marco Roepers en ds Tjalling Huisman

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Spreek voor hen die weerloos zijn, bescherm het recht van de vertrapten.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland