Concert Munnelly en Muller

Concert Munnelly en Muller in de An­dreaskerk van Eenum

Op zaterdagavond 30 november brengen David Munnelly en Isaac Muller Ierse folk en op Ierse folk gebaseerde eigen nummers in de Andreaskerk van Eenum.

De Ierse accordeonvirtuoos en componist David Munnelly blaast, samen met fluitspeler Isaac Mul­ler, het oude repertoire van Ierse folkmuziek nieuw leven in.

David Munnelly komt uit Belmullet, in het graaf­schap Mayo aan de Ierse westkust. Zijn unieke mu­zikale stem is gebouwd op diepe fundamenten, be­ginnend met invloeden uit zijn directe familie, met name van zijn oma die melodeon speelde. David wordt beschouwd als een van de meest invloedrij­ke Ierse accordeonisten van zijn generatie: hij heeft gespeeld met de legendarische Ierse band The Chieftains. Isaac Muller wordt beschouwd als een van de beste folkfluitisten van Nederlandse bodem. Al op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met Ier­se en Bretonse traditionele muziek en de houten dwarsfluit. Gegrepen door de klank van dit instru­ment begon hij te spelen en steeds meer muziek te leren.

Het duo Muller & Munnelly (houten dwarsfluiten, diatonische accordeon en zang) neemt u mee in een spannende dialoog tussen de diepgewortelde Ierse muziek en een heel scala aan muzikale invals­hoeken, om uiteindelijk uit te komen bij een heel eigen verhaal.Elementen van honderden jaren oud ontmoeten het spetterende geluid van de ‘roaring twenties’ even moeiteloos als geïmproviseerde klanken van onze tijd.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten à € 12,-

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Als uw hart gelooft, zult u rechtvaardig worden verklaard; als uw mond belijdt, zult u worden gered.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland