Digitale kerkdiensten Vredekerk

Door de Corona-crisis mogen we geen kerkgangers in de Vredekerk verwelkomen. Vanaf 1 juli mogen we onze kerkdiensten voor maximaal 100 kerkgan­gers openstellen en dat zou betekenen dat we op zondag 5 juli weer open gaan. De regering hield wel een slag om de arm. De cijfers rond deze ziekte moeten zich dan wel in positieve zin blijven ont­wikkelen. We hopen maar dat dat het geval is.  De diensten kunnen tot 5 juli daarom alleen via inter­net bijgewoond worden. We zenden ze daarom uit via YouTube (beeld en geluid) en Kerkomroep.nl (alleen geluid). Het internetadres van de pagina van de Vredekerk op Kerkomroep is www.kerkom­roep.nl/#/kerken/12303 of ga naar www.kerkom­roep.nl en zoek op Vredekerk Loppersum. Maakt u gebruik van een smartphone of tablet (Ipad) dan adviseren wij u om de app van kerkomroep te in­stalleren op uw apparaat. Die app kunt u vinden in Google Play (Android) of de Appstore (Ipad of Ip­hone). U kunt in deze app Vredekerk toevoegen aan “Mijn Kerken”.

Het internetadres van het kanaal van de Vredekerk op YouTube bestaat uit een reeks willekeurige te­kens.Klik hier.

U kunt ook naar YouTube te gaan en daar te zoeken op Vredekerk Loppersum (PKN) of met uw Smartphone of tablet vierkant plaatje hiernaast, dat heet een QR-code, in te scannen met de camera. U wordt dan automatisch naar het kanaal van de Vredekerk gebracht. Ge­beurt dat niet dat moet u eerst nog een QR-scanner installeren via Google Play (Android) of de app-sto­re (voor de Ipad en Iphone). Die QR-code werkt voor zover ik weet alleen met tablets (zoals de Ipad) en smartphones (Iphones en android toestel­len). 

Beschikt u niet over dergelijke apparaten en hebt u ook geen idee hoe u die kunt bedienen, dan is er nog de mogelijkheid van Kerkwebradio. Dat is een soort kastje dat lijkt op de ouderwetse kerkra­dio van vroeger. De bediening lijkt ook op die van een radio. U maakt met kastje contact met kerkom­roep via de telefoonlijn en ontvangt de dienst (al­leen geluid uiteraard) thuis. Wilt u een dergelijk kastje hebben dan kunt u contact opnemen met Dirk Dwarshuis (06-20209965). Hij geeft u meer informatie en kan ook zo’n kastje bij u installeren. Schroom niet om Dirk om informatie te vragen als u een Kerkwebradio alleen tijdens de Corona-crisis nodig hebt omdat u daarna weer naar de kerk wilt gaan. Dat laatste is hopelijk mogelijk op zondag 5 juli.

 ds. Marco Roepers

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Zie, God is mijn helper, de Heer is het die mijn leven draagt.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland