Toekomstige evenementen

 1. Catechese Voortgezet Onderwijs

  20 januari 19:30
 2. Pastoraal Beraad wijk Ml Dorpen

  20 januari 20:00
 3. Kindercatechese

  21 januari 19:00
 4. Kerkenraad wijk Maarland

  21 januari 19:30
 5. Wijkwerkersavond wijk Vredekerk

  22 januari 20:00
 6. Overleg jeugdwerk cluster

  22 januari 20:00
 7. hoop putten uit de bijbel?

  23 januari 19:30 - 21:30
 8. Zoektocht in het Marcus evangelie

  23 januari 19:30
 9. Kerkenraad wijk Vredekerk

  23 januari 19:30
 10. Kerkdienst Jacobuskerk

  26 januari 09:30

DKDD: Marlene Bakker in de Petrus en Pauluskerk

Op donderdag 6 februari om 20.00 uur komt zan­geres Marlene Bakker in de Petrus en Pauluskerk aan het Marktplein in Loppersum. Over haar de­buutalbum Raif was Frits Spits lovend en zei Daniel Lohues: Wat is dit níét normaal mooi..!”

Marlene Bakker werd geboren in Niekerk, maar groeide op in Oost-Groningen op een boerderij in Smeerling. Al jong wist ze dat ze verder wilde in de muziek, na haar middelbare school ging ze naar de Rockacademie in Tilburg. Haar heimwee naar het Groningse land, de taal en de mensen zette haar daar op het spoor van het zingen in het Gronings. Bijzonder omdat zij door haar ouders met de Ne­derlandse taal is opgevoed.

Raif maakte Marlene Bakker samen met Bernard Gepken. Met haar band deed zij een theater tour­nee rond het album, ze toerde ook samen met Da­niel Lohues door Nederland. En ze won prijzen: in 2018 de Grunny 2018, de jaarlijkse muziekprijs van RTV Noord. En in datzelfde jaar de Streektaal­prijs. Over de streektaal zegt ze: Ik hoop dat men­sen die normaal gesproken niet naar het Groningse dialect luisteren, nu horen dat het heel mooi kan zijn en dat ze er als Nederlander heel trots op kun­nen zijn dat er zo veel mooie dialecten zijn.” Gezien de reactie van het gerenommeerde muziektijd­schrift Oor is dat wel gelukt: ‘Ze betovert en krijgt het voor elkaar om met een voor velen vreemde taal een intieme show neer te zetten. Het is prach­tig wanneer je het verstaat, maar eigenlijk net zo mooi als je er geen chocola van weet te maken.’ (Live recensie OOR)

Marlene Bakker zal in de Petrus en Pauluskerk ge­ïnterviewd worden over haar leven en haar kijk op het leven. Tussendoor zingt zij een aantal van haar liedjes. Na het interview is er gelegenheid om na te praten met een drankje en een hapje.

De toegang is gratis. Aan het eind van het program­ma kunnen de aanwezigen een bijdrage geven. De avond met Marlene Bakker is een initiatief van de Protestantse gemeente Loppersum-Maarland en staat in een serie avonden waarin eerder zanger Arnold Veeman, cabaretier Peter de Haan / Pé Daalemmer, arts – columnist Sander de Hosson, dichter Jean-Pierre Rawie, zanger Erwin de Vries, voetbaltrainer Ron Jans en Media-Nanny José Wol­dring te gast waren.

Vanaf 19.30 uur is de kerk open en is er koffie en thee.

Bijbelvers van de dag

Men steekt ook geen lamp aan om hem vervolgens onder een korenmaat weg te zetten, nee, men zet hem op een standaard, zodat hij licht geeft voor ieder die in huis is. Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel.