Ecuador, verslag van Judith

Hallo lieve mensen,

Afgelopen jaar ben ik bij jullie in de kerk geweest om iets te vertellen over World Servants en hebben jullie mij gesponsord om deel te kunnen nemen aan een World Servants project in Ecuador. Inmiddels ben ik weer terug uit Ecuador en het leek mij leuk om jullie even kort te vertellen hoe ik mijn reis heb ervaren.

Het project was ontzettend gaaf. Ik bouwde met een hele gezellige en fijne groep jongeren aan een cacaocentrum in het kleine dorpje ‘’La Libertad.’’ We woonden tijdens onze reis tussen de lokale bevolking en dit maakte het project heel bijzonder. We legden heel makkelijk contact met de bewoners en hebben mooie dingen met ze meegemaakt. Zo hebben we twee keer een feest met ze georganiseerd. Maar natuurlijk kwamen we er niet alleen om te feesten, we hebben er ook keihard gebouwd. We hebben een heleboel muurtjes gemetseld maar wat we nog wel het meeste hebben gedaan was beton storten. Heel zwaar werk, maar het was het absoluut waard! De mensen in La Libertad kunnen nu veel meer cacao verbouwen dan voordat het centrum er was. Voorheen droogden ze hun cacaobonen op een betonnen sportveldje dat een keer in de zoveel tijd werd leeggeruimd, nu kunnen ze veel grotere hoeveelheden cacao drogen op de droogvloeren die we gelegd hebben.

Dit project heeft heel veel indruk op me gemaakt en ik wil jullie nogmaals bedanken voor het sponsoren.

Groetjes, Judith Korblet

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Laat uw leven niet beheersen door geldzucht, neem genoegen met wat u hebt. Hij heeft immers zelf gezegd: ‘Nooit zal Ik u afvallen, nooit zal Ik u verlaten.’

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland