Een Warm Afrikaans Feestje in Stedum

help afrika Een warm welkom was er voor de bezoekers van de Benefietavond van Stichting Help Afrika op 6 maart jl. in Stedum. Voorbij de gloed van vuurkorven kreeg men bij de entree een tropisch drankje en werd men gelijk meegevoerd naar een prachtig versierde zaal in Afrikaanse sferen. In de zaal was een overvloed aan kraampjes waar men o.a. Afrikaanse souvenirs kon kopen maar ook de ingrediënten voor cup cakes die in een prachtig versierde pot te koop werden aangeboden. De kinderen kwamen volop aan hun trekken en konden kiezen uit zelf pindakaas maken, dierenmaskers knutselen, een prachtige kralenketting rijgen of je tot een Afrikaans dier laten schminken of met een Afrikaanse papagaai op de foto! Er liepen heel wat gevaarlijke dieren rond! Een prachtig gezicht om te zien.

2015-03-06 Hulp aan Afrika (6)Een Afrikaanse markt is natuurlijk niets zonder Afrikaanse muziek en Afrikaanse hapjes en drankjes. Het gaf de avond een geheel eigen sfeer en bij de keuken werd dan ook hard gewerkt om al die hongerige magen te vullen. Tijdens de avond werd 2x een beamerpresentatie gegeven over het werk van Stichting Help Afrika. Zo werd er verteld over het Babyhome in Rangala waar baby’s van 0 – 4 jaar worden opgevangen. Tijdens het bezoek in 2014 verbleven hier ruim 50 baby”s waarvan helaas door HIV/Aids, malaria en meningitis onlangs 3 zijn overleden. Grote indruk maakte ook het verhaal over de allerarmsten op het vluchtelingenterrein in Marigat. Zij krijgen eens per 2 week 4x de inhoud van een blik gevuld met gedroogde mais. Deze hoeveelheid is genoeg voor een week. Ze hebben dus één week niets te eten. De school die met hulp van vele scholen in de omgeving maar ook met subsidies en giften werd gebouwd, is alweer veel te klein en bovendien moeten het aantal toiletten fors worden uitgebreid voor de inmiddels meer dan 600 leerlingen. Allemaal zaken waarover het bestuur de trouwe donateurs, mogelijke donateurs en andere belangstellenden deze avond wilde informeren. Een aantal stands waren daarom ook aanschouwelijk ingericht met vele foto’s en informatie over de projecten. Natuurlijk hoopte de Stichting met de organisatie op aanmelding van een flink aantal donateurs maar ook op het bijeenbrengen van zoveel mogelijk geld om de ergste nood bij de projecten aan te pakken. Men kon hieraan bijdragen door zoveel mogelijk lootjes te kopen voor de tombola met prachtige prijzen beschikbaar gesteld door de middenstand van o.a. Loppersum.

2015-03-06 Hulp aan Afrika (15)Na de presentatie werd bovendien een quiz gehouden om de kennis over Kenia, waar de Stichting werkzaam is, te testen. Tijdens een afvalrace werd het groepje steeds kleiner en ging de winnares er vandoor met een heerlijke rollade.

De benefietavond werd afgesloten met een spetterend optreden van de dansgroep So What waarna met een dankbare, emotionele speech de avond werd afgesloten. Binnenkort zal het bestuur van de Stichting de opbrengst bekend maken en ontvangt de winnaar/winnares een prachtig aandenken. Kijk daarvoor op de pagina van Facebook of de site van Stichting Help Afrika.

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Laat uw leven niet beheersen door geldzucht, neem genoegen met wat u hebt. Hij heeft immers zelf gezegd: ‘Nooit zal Ik u afvallen, nooit zal Ik u verlaten.’

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland