Filmavond: Late Spring

Filmavond: Late Spring
(Yashujiro Ozu, 1949)

1 april, Vredekerk Aanvang: 19.45 uur

 Door een fout van mijn kant is de film Late Spring, die voor maart stond geprogrammeerd, doorgeschoven naar april. In plaats daarvan hebben we afgelopen maand in een volle zaal smakelijk gelachen om de belevenissen van de oplichter Moses Pray en zijn dochtertje Addie in de komedie Paper Moon uit 1973.

Late Spring (‘late lente’) uit 1949 is de derde in een korte reeks films over de relatie tussen ouders en hun kinderen. Een oudere weduwnaar vindt dat het wel eens tijd wordt dat zijn dochter gaat trouwen. Zij weigert echter om haar vader alleen achter te laten.

Late Spring was de persoonlijke favoriete film van de regisseur, van wie we in een eerder seizoen het mooie Tokyo Story hebben bekeken. Een aanrader!

Zoals altijd is er na de film ruim gelegenheid na te praten met een glas wijn. De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor de onkosten wordt op prijs gesteld.

Nog even twee opmerkingen: de films in deze reeks hebben dan wel hetzelfde thema, maar ze kunnen prima los van elkaar bekeken worden; het is dus helemaal niet erg als u er eentje mist.

Verder wil ik nog eens nadrukkelijk vermelden dat deze filmvoorstellingen voor alle leeftijden zijn. Omdat het vaak geen recente films zijn, zijn ze juist heel geschikt voor een wat ouder publiek. Als u geen vervoer hebt of niet graag ‘s avonds over straat gaat, kunt u me gerust even bellen. Ik weet zeker dat we een oplossing kunnen vinden.

Meer informatie:
Melson Zwerver
tel. 851382
email melson@melson.nl

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Heb elkaar lief met de innige liefde van broeders en zusters en acht de ander hoger dan uzelf.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland