Foto’s en verslag Nacht zonder Dak

Hallo allemaal,

2014-05-23 19.56.55Ik ben Lennard Steiginga en ik wil jullie iets vertellen over “Nacht zonder dak”. Zoals jullie zien staat hier een doos. Voor ons is het inderdaad een doos, maar voor heel veel leeftijdsgenoten van mij (in o.a. Zuid Amerika) is dit hun slaapplek en zelfs huis! Ik heb samen met 15 andere jongeren uit onze gemeenten gisteren ervaren hoe het is om een nacht door te brengen in een krotje. We hebben dus meegedaan met de actie nacht zonder dak. Bij Tineke in de tuin hebben we onze krotjes gebouwd van kartonnen dozen en stukken plastic. Om geld in te zamelen hebben we schoenen gepoetst en koffie en limonade verkocht. We hebben hiermee 173,18 euro opgehaald. De opbrengst gaat naar de organisatie TEAR die zorgt dat straatjongeren een beter leven krijgen.

2014-05-23 19.54.09Vrijdagavond was het dus zover. We waren allemaal heel erg blij dat de regen stopte zodat onze krotjes geen natte kartonpap werd. We hebben een gezellige avond gehad waarin we hebben genoten van gitaarmuziek en zang We waren heel blij met de lekkere warme houtkachel op het terras van Tineke. Toen we aan het schoenpoetsen waren is de hond van Tineke in een potje zwarte schoenpoets gaan staan. Tineke heeft nu allemaal zwarte hondenpootjes overal in huis….Iemand was zo aardig om heel laat nog lekkere loempia’s te brengen. Heerlijk!

2014-05-23 20.09.01We hebben het 30 secondenspel gespeeld en nog een nachtwandeling gemaakt. We hebben kikkers gevangen bij Tineke uit de sloot en ze stiekem losgelaten in het krotje van de meiden…. Sommigen van ons hebben het ‘s nachts heel koud gehad omdat ze natte sokken hadden en het plastic ook nat was. En sommigen van ons hadden weer smoorheet omdat ze wel 4 lagen kleding aan hadden. Er is ‘s nachts nog bezoek geweest van een nieuwsgierige kat in een van de krotjes waardoor er een heeeele harde gil klonk in het dozenkamp. We hebben allemaal om 3 uur nog staan kijken naar de beloofde meterorietenregen die uiteindelijk niet boven ons hoofd plaatsvond maar waarschijnlijk ergens anders!

2014-05-24 05.50.46‘s Morgens waren bij sommigen de dozen helemaal ingezakt van de dauw waardoor ze in de open lucht Zakker werden… En een iemand is toch maar op de tuinbank gaan liggen slapen. Al met al was het een nacht waarin van alles gebeurde. Maar het was de moeite waard want ons doel is bereikt. Ik besef nu heel goed hoe rijk we eigenlijk zijn. En ik ben blij om op deze manier wat voor de straatjongeren te kunnen doen.

 

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Heb elkaar lief met de innige liefde van broeders en zusters en acht de ander hoger dan uzelf.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland