Gefeliciteerd met uw aankoop!

Dit was de veelbelovende tekst op het briefje, dat wij kregen, nadat we geld hadden geboden op de veiling ‘Deel je leven’.

wandelenNa wat mailcontact over en weer werden we het eens over een datum waarop we de wandeling zouden maken. Op woensdag 12 oktober om 9.00 zou het gebeuren.
Sportief  gekleed met stevige wandelschoenen en met een lekker zonnetje  begonnen we de tocht met de apostelpaarden.
Biny had een mooie route bedacht aan de zuidwestkant van Loppersum. Richting Garrelsweer bogen we af over het hoogholtje naar het Ockemaheerdpad, en via de Merumerlaan kwamen we bij het Tjuchemerpad. Wat een prachtige plek, zo vlak bij huis! Maar ook hier konden we de gevolgen van de welbekende aardbevingen zien. De hele boerderij van bakker Marinus was kortgeleden volledig gesloopt.  We moesten even blijven staan…..Wat een leegte…..
Tijdens het wandelen raakten we natuurlijk gezellig aan de praat. Fijn, om zo tijd voor elkaar te nemen.
Na de oversteek vervolgden we de weg naar Winneweer ,vervolgens naar de Delleweg waar we na verloop van tijd afbogen, door het open landschap, naar Zwartelaan.
Natuurlijk konden we de Doe- en Deeltuin niet links laten liggen. Daar hebben we nog even rond gekeken. Mooi initiatief!
Zullen we ook nog even ‘gluren bij de buren?’, vroegen we ons een beetje beschamend af.
Bij familie van der Ploeg aangekomen, in hun wisselwoning aan de Mosterdmalerij, werden we gastvrij onthaald in het kader, u raadt het al; ‘Deel je leven…’.  We kregen een heuse rondleiding in hun tijdelijk onderkomen. Hoewel eerst enigszins beschaamd, waren we oprecht onder de indruk van wat mensen meemaken als hun bodem letterlijk onder hun voeten beeft, en dientengevolge hun huis moeten verlaten (om gelukkig later wel weer terug te kunnen keren naar een nieuw). Bouke en Ina, bedankt voor wat jullie met ons deelden!
Na deze laatste etappe van de wandeling merkten we dat onze inwendige mens begon op te spelen; er stond immers nog iets op het briefje… Onze bovengenoemde paarden roken stal…
Bij huize Hielema aangekomen wachtte onze lekkere beloning. Koffie met heerlijke zelfgebakken kwarktaart met chocoladeschaafsel.
Dit is wat wij met elkaar hebben beleefd op een hele gewone doordeweekse woensdagmorgen, en we wilden dit graag met jullie delen.

Biny Hielema, Thea Steenwijk, Miranda Broekhuizen en Regina Feitsma

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Beter het weinige dat een rechtvaardige heeft dan de rijkdom van talloze zondaars. De macht van de zondaars wordt gebroken, maar de HEER zal de rechtvaardigen steunen.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland