Heropening Mariakerk Oosterwijtwerd

De Mariakerk van Oosterwijtwerd gaat weer open!

30_beeld1_1.jpgVanaf november 2014 is gewerkt aan een grondige restauratie van het interieur. Op de preekstoel en het orgel na is alles, tot en met de vloer, uit de kerk geweest en hersteld. Muren, zoldering en meubilair werden geschilderd. De oude sfeer is behouden. Wel met nieuwe elementen, zoals voetverwarming, nieuwe lampen en een nieuw keukentje. Met veel bewondering hebben we al het vakwerk gevolgd!

Op vrijdagmiddag 2 oktober is de officiële heropening door de Stichting Oude Groninger Kerken.

Op zondag 4 oktober is er een interessante en feestelijke middag voor alle belangstellenden, en natuurlijk zijn Maarlanders daarbij bijzonder welkom. Reint Wobbes uit Huizinge houdt een lezing over het gebruik van de kerk door de eeuwen heen en zijn verhaal wordt omlijst met muziek uit de verschillende perioden. Voor de kinderen is er de uitslag van de kleurwedstrijd en alle inzendingen worden in de kerk tentoongesteld. Bij een hapje en een drankje is er ruim de gelegenheid om de kerk te bezichtigen. Aanvang 14.30 uur.

Zie ook: Mariakerk Oosterwijtwerd op de site van Stichting Oude Groningerkerken. , Oosterwijtwerd.net en MariakerkOosterwijtwerd

Marika Meijer

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Spreek voor hen die weerloos zijn, bescherm het recht van de vertrapten.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland