Het gesprek in de kerk

Het gesprek in de kerk is een nieuw initiatief in de Jacobuskerk in Zeerijp. Het gesprek is een interview waarbij een gast vragen beantwoordt over zijn of haar leven en kijk op het leven. Levensvragen als ‘welke mensen zijn in jouw leven belangrijk, zijn er keerpunten geweest in je leven en wat voor betekenis hebben die voor jou, zie je voor jezelf een bedoeling in je leven?’ worden aan de gast gesteld. De geïnterviewde komt uit het dorp Zeerijp of omgeving.

Op donderdag 6 juni is Drewes Wildeman te gast, op donderdag 27 juni Ida Weistra.

Drewes Wildeman groeide op in Appingedam, maar kreeg op zijn 21ste te horen: ‘Je mag wel in ’t Zandt komen wonen, maar dan moet je wel op voetbal.’ Nu is hij bezig het Zandster voetbalveld om te bouwen tot Landgoed De Camping, een plaats waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring op kunnen doen. Drewes is sociaal ondernemer, maar ook filmmaker. Samen met anderen maakte hij een aantal films, speciaal om de keuze van jongeren voor technische vakken te promoten. Maar het sociale staat voor hem in alles voorop. Drewes Wildeman is ook bekend als tafelheer bij TV Noord.

Ida Weistra groeide op in Zeerijp. Na de middelbare school werkte zij als verkoper in een muziekzaak in Groningen. Vaak zongen of neurieden mensen een muziekstuk, zonder te weten wat het was. Het was Ida’s taak het stuk te herkennen en de bijbehorende plaat te zoeken. Na haar huwelijk was zij in Zeerijp actief in kerk en dorp. Als leidster van de zondagsschool kende zij veel Riepsters en als ouderling van de Jacobuskerk kwam zij bij veel mensen over de vloer. Op feestjes en toneeluitvoeringen van school speelde zij accordeon. Omdat Ida zoveel jaren in Zeerijp heeft gewoond en met zoveel mensen lief en leed heeft gedeeld, is zij een bron van informatie over het dorp waaraan zij haar hart heeft verpand.

 

De avonden op 6 en op 27 juni beginnen om 20.00 uur en vinden plaats in de Jacobuskerk. De vragen worden afgewisseld met muziek. Op 6 juni zal Bert Kremer een paar van zijn eigen liedjes zingen, op 27 juni zal Roy Nikijuluw zingen.

Na afloop van het interview om ongeveer kwart over negen, is er een drankje en een hapje verzorgd door Bert & Alie van het Dorpshuis; en natuurlijk de mogelijkheid om na te praten. De toegang is gratis, er staat wel een bus waarin je een financiële bijdrage kunt doen.

Het gesprek in de kerk is een initiatief van de Protestantse wijkgemeente Maarland, in samenwerking met de Plaatselijke Commissie van de Jacobuskerk en Het Dorpshuis Bij Jacobus.

Downloaden (PDF, Onbekend)

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Wie een lamp aansteekt, zet hem niet onder een vat of onder een bed, maar plaatst hem op een standaard, zodat iedereen die binnenkomt het licht ziet.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland