Impressie ontmoetingsmiddag

28mei16 (1)Net als vorig jaar gingen pastorale medewerkers, wijkwerkers, ouderlingen en dominee weer op de fiets naar een mooi plekje in het Groninger landschap om elkaar te ontmoeten.

Het thema “Kunst” stond deze zaterdagmiddag centraal.

28mei16 (2)Hoe mooi was het om die ontmoeting bij Anne-Miek Kaspers en Maarten Burggraaff in de beeldentuin te mogen organiseren. Samen hebben ze aan de Gerichtsweg te Eenum een waar paradijsje gecreëerd waarin beelden en tuin elkaar prachtig aanvullen. Inspirerend om in de beeldentuin met elkaar te praten over “Kunst”

We hebben op prachtige plekjes in de tuin kunnen praten over:

28mei16 (4)“Geloven in jezelf, een hele kunst”, “Geloven, een hele kunst”, “Geloven ter sprake brengen, een hele kunst”.

 

 

Het was helemaal geen kunst om te genieten van het pareltje in het Groninger landschap, zo werd praten over de meegegeven onderwerpen soms gewoon ook genieten.

28mei16 (14)Gerda heeft op een beeldende interactieve manier vorm gegeven aan: “Komen tot de kern, een hele kunst”.

Het vergt namelijk heel wat  ‘kunst’ en een ‘kunde’ om een goed pastoraal gesprek te voeren. Je kunt ontmoetingen in verschillende lagen/schillen om de kern spiritualiteit heen verdelen. Je daarvan bewust zijn is heel verhelderend en leerzaam.

Tot slot vertelde Maarten met veel passie over de historische plek, de beeldentuin en de boerderij.

28mei16 (7)We hebben allemaal enorm genoten van de prachtige plek die ze samen hebben gecreëerd. Anne-Mieke en Maarten bedankt voor jullie gastvrijheid en het delen van jullie pareltje !

Al met al een zeer waardevolle middag waar we met een zonnig gevoel op terug kunnen kijken..

Marian Hoogstra en Gerda Potze

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Als iemand Gods tempel vernietigt, zal God hem vernietigen, want Gods tempel is heilig – en die tempel bent u zelf.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland