Pier Prins stelt zich voor

Even voorstellen:
Pier Prins

Per 1 oktober a.s. begin ik met mijn werk als ambulant predikant in de Gereformeerde Kerk te Loppersum en graag stel ik me hierbij kort voor.

Mijn wortels liggen in Friesland. Na de middelbare school in Dokkum heb ik theologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Begin 1988 werd ik predikant in Warffum. In die tijd ging ik zo nu en dan ook wel eens voor in de Vredekerk. Daarmee is Loppersum mij niet geheel onbekend.

In 1994 verhuisde ik met mijn vrouw en onze drie kinderen naar Duitsland, waar ik ging werken als predikant voor de Nederlandse Kerk in Zuid-Duitsland. In 1998 keerden we terug naar Nederland en gingen wonen in Zuid-Limburg. Daar werd ik werkzaam bij de Protestantse Gemeente te Geleen-Beek-Urmond, die in 2020 samen met de kerk van Sittard-Grevenbicht opging in de nieuwe Protestantse Gemeente Maas- en Beekdal te Sittard-Geleen en omgeving.

Naast mijn werk als predikant in de gemeente was ik ook geestelijk verzorger in het ziekenhuis Zuyderland in Sittard-Geleen. Verder heb ik op invalbasis ook kerkdiensten verzorgd in gevangenissen in de regio.

Op zondag 25 september heb ik afscheid genomen in Sittard en kan ik terugzien op 24 fijne jaren van werken en wonen in Zuid-Limburg.

De komende jaren lijkt het werk als ambulant predikant mij een mooie nieuwe invulling en uitdaging. Naast een aanstelling voor 18 uur in Loppersum, heb ik per 1 oktober ook 18 uur als ambulant predikant in een wijkgemeente in Assen.

Door alle jaren heen heb ik vooral het pastorale werk met veel plezier en voldoening gedaan. Het hart van de kerk klopt voelbaar waar mensen voor elkaar van betekenis en steun kunnen zijn in de meest uiteenlopende situaties. Dat kan zowel in persoonlijke pastorale ontmoetingen als in en na de kerkdiensten op zondag en bij andere bijeenkomsten. Zo leid ik ook met plezier kringen over uiteenlopende onderwerpen, zowel uit het dagelijks leven als bijvoorbeeld over boeken. Contacten met andere geloofsgemeenschappen en maatschappelijke organisaties heb ik altijd als waardevol en verrijkend beschouwd en me daar enthousiast voor ingezet.

Voor mij is de kerk een open gemeenschap, met belangstelling naar de ander om ons heen. Zo heb ik geprobeerd een bijdrage te leveren aan een gemeente die open, gastvrij en levendig is en waarin ontmoetingen met God en met elkaar zin en vreugde krijgen.

Samen met mijn vrouw Ria ben ik eind september naar Zuidhorn verhuisd. Voor het reizen naar Loppersum hoop ik vooral de trein en fiets te gaan gebruiken. We verheugen ons allebei op wandelen en fietsen in het mooie noorden van Nederland nadat we jaren van het Zuid-Limburgse landschap genoten hebben.

Ik zie ernaar uit om u binnenkort te ontmoeten en nader met u kennis te maken.

Met hartelijke groeten en tot ziens,

Pier Prins
E-mail: prins1959@gmail.com
Telefoon: 06–43937213

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Beter het weinige dat een rechtvaardige heeft dan de rijkdom van talloze zondaars. De macht van de zondaars wordt gebroken, maar de HEER zal de rechtvaardigen steunen.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland