Catechese

Katech

Als je in groep 6, 7 of acht zit van de basisschool, is er kindercatechese voor jou. Kindercatechese is een uitleg over alles wat met kerk en geloof en Bijbel te maken heeft. We lezen en praten en tekenen en kleuren. Dit jaar gaan we vaak in de kerk van Zeerijp kijken. Want het gaat dit jaar over alles wat er te zien en te horen en te doen is in de kerk.

Kindercatechese wordt gegeven in het gebouwtje naast de toren van Zeerijp, Elthato. Het is er elke week op een vaste tijd: dinsdagavond van 19.00 tot 19.30 uur. In de schoolvakanties is er geen kindercatechese.

We beginnen dit jaar op 15 oktober en gaan door tot de veertigdagentijd begint, de laatste keer is op 25 februari.

Daarna is er natuurlijk nog een feestelijke afsluiting. Dan gaan we film kijken en patat eten.

Leuk als je ook meedoet dit jaar!

ds Tjalling Huisman

Catechisatie voortgezet onderwijs

Op maandag 30 september om 19:30 uur komen we voor het eerst bij elkaar als catechisatiegroep voor leerlingen van het Voortgezet onderwijs in het Jeugdhonk van de Vredekerk. We gaan als eerst kennismaken met elkaar en daarna maken we afspraken over de verdere invulling van het seizoen: Is de maandagavond handig? Hoe beginnen we? en meer van dat soort dingen.

We gaan bezig met wat geloven in God betekent. Dat is namelijk wat alle kerken met elkaar verbindt. Het is niet vanzelfsprekend meer in deze tijd en toch heeft het geloof ons wel degelijk wat te bieden. Daar gaan we naar op zoek. Naast dit inhoudelijk onderdeel is ook belangrijk dat we samen gezellig bezig zijn en dat is iets waar ik mij voor in wil zetten.

overige data:
14 en 28 oktober, 11 en 25 november, 9 december, 6 en 20 januari, 3 en 24 februari, 9 en 23 maart.

ds. Marco Roepers

Nieuwsbrief Vredekerk

Bijbelvers van de dag

Al had ik de gave om te profeteren en doorgrondde ik alle geheimen, al bezat ik alle kennis en had ik het geloof dat bergen kan verplaatsen - had ik de liefde niet, ik zou niets zijn.