Kerstmuziek van overzee in Noord-Nederland

In het koudste seizoen van het jaar verwarmen de Dutch Choral Singers de eeuwenoude kerken van Middelstum en Buitenpost met Engelse kerstmu­ziek. Onder leiding van Henk de Vries presenteert het koor op 14 en 15 december een programma met traditionele carols, schitterende kerkmuziek en glühwein. De magie van het Engelse kerstfeest in de middeleeuwse kerken van Noord-Nederland!

Op het programma staat tijdloze Engelse kerkmu­ziek zoals het Magnificat van Charles Wood maar ook de bekende Christmas Carols, waaronder In the Bleak Midwinter. Het publiek mag naar harte­lust meezingen met liederen als Hark, the herald angels sing en God rest ye merry gentlemen. Aan de concerten werken organist Vincent Hensen-Ooster­dijk en trompettist Tom Vink mee.

Het koor verspreidt de kerstvreugde in twee pro­vinciën. Het eerste concert vindt plaats in de Sint-Hippolytuskerk in Middelstum, Groningen op za­terdag 14 december om 20:00 uur. Het tweede con­cert vindt plaats in de Mariakerk in Buitenpost, Friesland op zondag 15 december om 16:00 uur. Een kaartje kost € 10,- voor volwassenen, € 5,- voor studenten en is voor kinderen onder de 18 jaar gratis. Het publiek wordt warm ontvangen met glühwein.

De Dutch Choral Singers is een ervaren koor dat onder andere in Westminster Abbey en St. Paul’s Cathedral in Londen heeft gezongen. In Groningen combineren ze liefde voor het Noorden met liefde voor Anglicaanse kerkmuziek door concerten en kerkdiensten in de provincies Groningen en Fries­land uit te voeren. Het koor wordt geleid door Henk de Vries en valt onder de overkoepelende Stichting Chants – Choral and Northern Traditional Singing. De Stichting Chants heeft als doelstelling de noordelijke koortraditie in de landen rondom de Noordzee verder te brengen en eigentijds te ver­nieuwen. De Stichting is onlangs opgericht en heeft de status Culturele ANBI verkregen.

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Als uw hart gelooft, zult u rechtvaardig worden verklaard; als uw mond belijdt, zult u worden gered.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland