Kledingbank Maxima

Inzamelingsbakken Maxima in DAL-gemeenten

Door de plaatsing van inzamelingsbakken in Delfzijl-Noord, Appingedam en Loppersum is het vanaf nu voor inwoners van deze plaatsen mogelijk om de overbodig geworden kleding te doneren aan Kledingbank Maxima. De kledingbakken zijn gemaakt door het bedrijf Leerbouwen uit Farmsum, dat één van de bakken heeft gedoneerd.

Er is op dit moment een tekort aan herenspijkerbroeken en aan kinderkleding (basisschoolleeftijd).

Adressen inzamelingsbakken:
Delfzijl-Noord: Bewonersbedrijf aan de Waddenweg 16
Appingedam: Centrum Kabzëel, Dijkstraat 77
Loppersum: Zonnehuis Wiemersheerd aan De Schepperij 2.

 Van minima naar maxima
Groningen is de provincie met de hoogste werkloosheid in Nederland, nl. 8,5%. 

Ongeveer 1 op de 9 kinderen groeit op in een gezin met financiële problemen.

In 2012 is door een aantal vrijwilligers kledingbank Maxima gestart met als doelstelling mensen een stapje verder te brengen van minima naar maxima.

Maxima aan de Oude Schans 23 boven de bibliotheek in Delfzijl is voor mensen met een uitkering of een inkomen tot 110% van de bijstand uit de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum.  Inwoners uit de DAL gemeenten die bij Maxima willen winkelen nemen een bewijs van een uitkeringsinstantie en identiteitsbewijs mee.

 

Modezaak zonder kassa
Met mooie eigentijdse kleding doe je weer mee in de maatschappij. Ook voor kinderen is goede kleding erg belangrijk; je wilt op school niet buiten de groep vallen. Er is bij Maxima nieuwe en modieuze gebruikte kleding. Van kleding- en schoenenzaken worden regelmatig nieuwe restpartijen ontvangen. In het voorjaar is de lente-/zomercollectie en in het najaar de herfst-/wintercollectie. Er winkelen elk half jaar al bijna 1000 bezoekers bij Maxima in Delfzijl. Bezoekers kunnen uit elke collectie ongeveer 12 stuks kleding uitkiezen aan de hand van de kledingkaart. Voor 0-18-jarigen is er nieuw ondergoed, dankzij subsidies. Maxima is een modezaak alleen zonder kassa, geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur. Kijkt u eens op www.kledingbankmaxima.nl > Delfzijl.

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Hij die u roept is trouw en komt zijn belofte na.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland