Laat je zilver taxeren

Fraai bewerkte zilveren beker uit de St Donatuskerk te LeermensZilver gratis laten taxeren, zilver poetsen, sieraden maken of kopen: het weekend van 29 en 30 november helpen diverse deskundigen in de Groninger Zilverkamer in Appingedam mensen op weg met hun vragen over zilver en sieraden. Zaterdag en zondag is de Zilverkamer tussen 12 en 16 uur geopend voor een intensieve kennismaking met alles wat met zilver te maken heeft. Deze ‘zilverdagen’ worden gehouden in het kader van de tentoonstelling “Schatten van Maarland”, die tot en met 4 januari 2015 is ingericht.

Fraai bewerkte voet van zilveren beker uit de St Donatuskerk in LeermensZaterdag 29 en zondag 30 november kan iedereen zijn eigen zilverbezit laten taxeren door erkend zilvertaxateur Ninck Blok, antiquair uit Groningen. Mevrouw Gartje Leemhuis van het Groninger Museum, demonstreert hoe je zilver het beste kunt schoonmaken en –houden. Zij neemt bijvoorbeeld ook sieraden met parels mee. Het IVAK geeft met een groep cursisten demonstraties zilversmeden en het maken van sieraden. Verder zijn Harma en Klaziena aanwezig, twee dames die sieraden verkopen en in de Zilverkamer een leuke ruimte hebben ingericht. Arne van Hulsen, edelsmit uit Zeerijp, heeft deze dagen een eigen verkooppunt in de zilverkamer. Atelier van Hulsen veroverde onder meer bekendheid met burgemeesterskettingen, met de Grunniger Molleboon als sieraad en recent met de aardbevingsspeld.

Voor de entreeprijs van € 5,- krijgt iedereen een kopje thee of koffie en tevens toegang tot de expositie “Schatten van Maarland.” Kinderen tot 12 jaar hebben, uiteraard onder begeleiding, gratis toegang.

——————————————————————————————————-

Inlichtingen bij:
De Groninger Zilverkamer
Mevr. Herma Grimmius
06-26588992

Openingstijden van de Zilverkamer:
Maandag t/m vrijdag van 09.30 – 17.00 uur.
Zaterdag van 11.00 – 16.00 uur.

Extra opening: zondag 30 november
Van 12 – 16 uur

De Groninger Zilverkamer van hetsns fondsis te vinden aan de:
Oude Kerkstraat 1, 9901JB Appingedam,
in het voormalige gebouw van de SNS-bank,
schuin tegenover de Nicolaikerk

www.degroningerzilverkamer.nl

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. Plotseling klonk er uit de hemel een geluid als van een hevige windvlaag, dat het huis waar ze zich bevonden geheel vulde.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland