Maarland en Vredekerk bezorgen voor de voedselbank

Vrijdagmorgen 3 april rond 10 uur: op het parkeerterrein van de Vredekerk verzamelen zeven bestuurders met hun eigen auto. Sommigen hebben een bijrijder meegenomen. Waarvoor komen ze daar? Op gepaste afstand van elkaar, het is immers Coronatijd, maken ze een praatje. Hoe het er mee gaat en hoe ze omgaan met de situatie. Maar daarvoor alleen zijn ze niet gekomen. De chauffeurs en hun bijrijders wachten op een vrachtwagen. Deze vrachtwagen komt rond half elf het parkeerterrein opgereden. De bestuurder van de vrachtwagen stapt uit en stelt zich voor. Hij is namens de voedselbank gekomen en heeft een vrachtwagen vol met af te leveren voedselpakketten en juist daarvoor zijn de 7 chauffeurs met hun eigen auto gekomen. Zij gaan op verzoek van de voedselbank de pakketten bezorgen bij hen die daarop aangewezen zijn. In “normale” tijden worden de pakketten afgehaald door de mensen, maar vanwege het Corona-virus mag dat niet meer.

Na een korte uitleg over de gang van zaken worden de pakketten in de auto’s geladen en gaan we op weg in de regio om te boodschappen, want zo noemen we het maar als we aanbellen bij de adressen, af te leveren. Het is mooi om te horen en te zien dat de mensen blij zijn met de geleverde boodschappen. We weten zeker dat het op de goede plekken komt.

Mooi ook dat we op deze manier een zeer beperkt steentje kunnen en mogen bijdragen aan het verzachten van het leed in deze wereld.

Riet en Ad Bakker.          

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Spreek voor hen die weerloos zijn, bescherm het recht van de vertrapten.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland