Nacht van de vluchteling

Voor de 10e keer wordt dit jaar de nacht van de vluchteling georganiseerd. In deze nacht, van 15 op 16 juni, gaan wandelaars op pad. Vanaf 0.00 uur lopen zij gedurende de nacht 40 km en halen zo sponsorgeld binnen voor hulp aan al die mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld.

Gemiddeld slaan er elke dag 44.500 mensen (dat is elke 2 seconden één man, één vrouw of één kind!!) op de vlucht. Bijna tweederde van dat aantal blijft in eigen land en is binnenlands ontheemd. Er zijn wereldwijd nog nooit zo veel mensen tegelijk op de vlucht geweest als op dit moment. Een recordaantal van 68,5 miljoen mensen is op de vlucht voor oorlog en conflict. Zij hebben dringend hulp nodig, in de vorm van bijvoorbeeld schoon drinkwater, onderdak, voedsel en medische zorg.

Meer informatie hierover vindt u op de website: www.nachtvandevluchteling.nl

Op 5 verschillende plaatsen in het land zijn wandelroutes uitgezet. Dit jaar is er ook een route in het noorden. Wij, Anna van den End en Gerda Potze, zullen die nacht ons beste beentje voorzetten en wandelen van Westerbork naar Groningen. ’s Nachts om 00.00 uur gaan we van start en we hopen rond 08.00 uur in Groningen te arriveren. Wilt u ons sponsoren? Ga dan naar de website van nacht van de vluchteling: annalooptmee of op gerdalooptmee. Verder wijst het zich dan vanzelf. Natuurlijk mag u uw donatie ook persoonlijk afgeven bij één van ons:

Anna van den End, De Wadden 6, Loppersum,
Gerda Potze, Fruitlaan 18, Loppersum.

Ons motto: Lopen tot het licht wordt, zodat het voor de vluchteling iets lichter wordt!

Dat lopen doen wij wel even ????, sponsort u ons dan?

Anna van den End en Gerda Potze

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Als uw hart gelooft, zult u rechtvaardig worden verklaard; als uw mond belijdt, zult u worden gered.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland