Natascha’s beloofde land

Een maand lang fietste de Nederlands-Joodse journalist Natascha van Weezel door Israël en de Westbank. Zo ontmoette ze mensen van haar generatie met wie ze sprak over hun toekomstdromen in misschien wel het meest gecompliceerde conflictgebied ter wereld.

Natascha wordt zelf af en toe tot wanhoop gedreven door het conflict, omdat ze van haar Israëlische familie houdt maar tegelijkertijd worstelt met het regeringsbeleid van de enige Joodse staat ter wereld. Tijdens haar fietstocht van de badplaats Tel Aviv tot het vluchtelingenkamp Askar en van de Palestijnse stad Ramallah tot de nederzetting Yitzhar, sprak ze met jonge Israëli’s en Palestijnen die ondanks het geweld en de druk vanuit dwingende sociale, religieuze en politieke druk hun lot in eigen hand nemen zelfs al gaat dat recht tegen de stroom in.

De vier delen van deze documentaire zijn al op televisie vertoond. Wij bekijken en bespreken ze op twee avonden in de Vredekerk, ze vormen een mooie voorbereiding voor Israëlzondag.

U / jij bent van harte welkom op maandagavond 16 september en dinsdagavond 24 september in de Vredekerk in Loppersum, Burgemeester van de Munnikstraat 16.

We beginnen om 19.30 uur en stoppen om ongeveer 21.30 uur.
De begeleiding is in handen van Riet Bons-Storm en Tjalling Huisman.
Voor informatie en aanmelding: tjhuisman27@gmail.com / 0596 57 13 93

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Beter het weinige dat een rechtvaardige heeft dan de rijkdom van talloze zondaars. De macht van de zondaars wordt gebroken, maar de HEER zal de rechtvaardigen steunen.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland