Onder de Toren 17

Gisteren, Eerste advent, was er een ‘Avondmuziek’ waaraan het Collegium Musicum Loppersum meewerkte. De kerk was goed gevuld met meer dan honderd mensen. Iemand van de aanwezigen vroeg zich af of mensen zich wel beseffen hoe bijzonder het is: zulke prachtige oude kerkmuziek zo dicht bij huis in onze kerk. En het is een dienst, dus je kunt er ook nog eens gratis in….

Het koor zong gisteravond inderdaad weer prachtig. Indrukwekkend is het moment waarop de mannen onder klokgelui binnenkomen. In het koor van de kerk zingen zij in het Gregoriaans de lofzang van Maria. Je voelt je meteen eeuwen terug in de tijd.

Als later ook de vrouwen van het koor mee gaan zingen, hoor je haast buitenwereldse klanken Het lijkt wel zo nu en dan of de engeltjes uit de hemel zijn neergedaald, zo klinkt het. Zoals je je hemelse geluiden voorstelt, met klanken die eigenlijk te hoog en te zuiver voor het menselijk gehoor zijn.

Fijn en inspirerend dat Jelke Hamersma het koor weer dirigeerde. Mooi dat er een moment was waarop mensen zelf bij wijze van voorbede een kaarsje konden aansteken aan het licht van de Paaskaars.

Goed om zo advent te beginnen met een ‘Avondmuziek’ rond de Lofzang van Maria.

De volgende dienst met het Collegium Musicum Loppersum is op 15 februari.

domie Tjalling

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Hij die u roept is trouw en komt zijn belofte na.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland