Toekomstige evenementen

 1. Kerkdienst Jacobuskerk

  27 september 09:30
 2. Kerkdienst Vredekerk

  27 september 09:30
 3. Kerkdienst Mariakerk Oosterwijtwerd

  27 september 19:00
 4. Kerkdienst Mariakerk ‘t Zandt

  4 oktober 09:30
 5. Kerkdienst Vredekerk

  4 oktober 09:30
 6. Kerkdienst Petrus & Pauluskerk

  11 oktober 09:30
 7. Kerkdienst Petrus & Pauluskerk

  11 oktober 19:00
 8. Kerkdienst Mariakerk ‘t Zandt

  18 oktober 09:30
 9. Kerkdienst Vredekerk

  18 oktober 09:30
 10. Kerkdienst Jacobuskerk

  25 oktober 09:30

Onder de toren 2

Nu wonen wij onder die andere toren, in Zeerijp. De dozen zijn uitgepakt, de lampen hangen nog niet allemaal. Maar het huis voelt al wel als een thuis. We zijn van plan om na Pasen jullie allemaal eens uit te nodigen om te komen bekijken hoe mooi de inspanningen van de kerkrentmeesters hebben uitgewerkt.

De komende maanden zal ik regelmatig een dag weg zijn. Voor de nascholing van predikanten ga ik – samen met Tineke Buitenhuis een cursus volgen over begeleiding van meditatie. In het verleden heb ik zo af en toe al eens in een gespreksgroep een meditatie gedaan om zo een Bijbelgedeelte te overdenken: de lectio divina. Het steeds opnieuw herhalen van het Jezusgebed heb ik samen met een aantal jongeren meegemaakt bij de kluizenaar van Warfhuizen: Heer Jezus Christus, Zoon van God, ontferm u over ons. De kluizenaar zong dat minutenlang in het Grieks. Beide vormen zijn oude christelijke manieren van mediteren. Zo zijn er nog veel andere vormen.

Na de cursus hoop ik beter in staat te zijn om op een goede manier een meditatieoefening te begeleiden. Het lijkt mij dan ook interessant om met een groep een aantal keer bij elkaar te komen om ons te oefenen in mediteren. Je/ u hoort er nog over!

Domie Tjalling

Nieuwsbrief Vredekerk

Bijbelvers van de dag

Hij heeft ons gered uit de macht van de duisternis en ons overgebracht naar het rijk van zijn geliefde Zoon, die ons de verlossing heeft gebracht, de vergeving van onze zonden.