Over de diensten 16 nov t/m 14 dec

Zondag 16 november, tweede van de Voleinding
Twee diensten staan er voor vandaag op het rooster, met twee gastvoorgangers. Beiden beginnen om 9.30 uur. Een Federatiedienst is er in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum. Voorganger is pastoraal werker Jolanda Tuma, organist is Gerrit Huizenga.

Ook is er dienst in de Mariakerk op ’t Zandt. Voorganger is ds Frans Kristensen, organist Wilko Middel.

Inzamelingen zijn in beide diensten gelijk: de eerste is voor het werk van Kerk in Actie, de tweede voor het bekostigen van ons eigen kerkenwerk.

Zondag 23 november, laatste zondag van het kerkelijk jaar
Vandaag noemen we de namen van de overledenen, voor ieder zetten we een rode roos in een vaas. En we noemen de namen van kinderen die geboren zijn, voor hen zetten we een wit roosje in de vaas. Samen staan we in het koor om brood en druivensap te delen.

De dienst is dit jaar in de Donatuskerk in Leermens. De Riepster Cantorij onder leiding van Henk de Vries zal de gemeentezang ondersteunen en verfraaien. Jan Smid zal met orgelmuziek de gemeentezang begeleiden. De dienst begint gewoon om 9.30 uur. Voorganger is ds Tjalling Huisman.

De eerste inzameling is voor het werk van het Ronald McDonaldhuis in Groningen, dat ouders van zieke kinderen de mogelijkheid van overnachting geeft in de buurt van het ziekenhuis. De tweede is voor het eigen kerkenwerk.

 Vrijdag 28 november, avondmaal in Wiemersheerd
Vandaag om 19.30 uur is er een dienst van Schrift en Tafel in de grote zaal in Wiemersheerd, Loppersum. Iedereen van harte welkom!

 Zondag 30 november, Eerste Advent
Twee diensten zijn er vandaag:
Om 9.30 uur in de Jacobuskerk van Zeerijp. Voorganger is ds Tjalling Huisman, organist is Bouko Tiggelaar. Inzamelingen zijn er voor de Stichting Vluchteling en voor het eigen kerkenwerk.

Om 19.00 uur is er een avondmuziek / vespers in samenwerking met het Collegium Musicum Loppersum in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum. Het koor van het Collegium zal zingen onder leiding van Jelke Hamersma, Ab Gramsbergen bespeelt het orgel. Voorganger is ds Tjalling Huisman. Er is een inzameling voor het werk van het Collegium Musicum Loppersum.

Zondag 7 december, Tweede Advent

Weer twee diensten zijn er vandaag, die beide om 9.30 uur beginnen: In de Mariakerk in ’t Zandt gaat onze eigen Prof. dr Riet Bons – Storm voor. Het orgel wordt bespeeld door Wilko Middel.

In de Petrus en Pauluskerk in Loppersum gaat ds Tjalling Huisman voor in een Federatiedienst. Jan Smid bespeelt het orgel.

Naar beide diensten kunt u / kun jij weer houdbare levensmiddelen meenemen voor de Voedselbank. De diaconie zorgt er voor dat de spullen daar komen. Ook de eerste inzameling is voor het werk van de Voedselbank, de tweede voor het eigen kerken-werk.

Zondag 14 december, Derde Advent
Vandaag is er dienst in Zeerijp, de Jacobuskerk. Henk de Vries bespeelt het orgel, voorganger is ds Tjalling Huisman. We beginnen om 9.30 uur.

De eerste inzameling is voor het Zeemanshuis, de tweede voor het werk van onze eigen kerkrentmeesters.

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Kleinkinderen zijn voor grootouders de kroon op hun leven, kinderen zijn trots op hun voorouders.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland