Over de diensten Maarland 28 feb t/m 27 mrt

Zondag 28 februari, Derde van de Veertigdagentijd
Om 9.30 uur is er een dienst van Schrift en Tafel in de Jacobuskerk van Zeerijp. Voorganger is ds Wike Spoelstra, organist Henk de Vries.

Inzamelingen zijn er voor Stichting De Vrolijkheid en voor het eigen kerkenwerk.

Zondag 6 maart, Vierde van de Veertigdagentijd / Biddag
Vandaag is het Biddag voor gewas en arbeid (voor de Vredekerk is dat op woensdag).

In de Vredekerk in Loppersum is er om 9.30 uur een gezamenlijke dienst. Voorganger is ds Wike Spoelstra, organist is Bouke van der Ploeg.

In de Donatuskerk in Leermens is er – ook om 9.30 uur een Morgengebed. Voorgangers zijn Thea Steenwijk en Marika Meijer, organist is Ab Gramsbergen.

In beide diensten zijn de inzamelingen voor dezelfde doelen. De eerste is voor het tweede doel van het Veertigdagenproject van de diaconie: een beter inkomen voor Ghanese boerinnen. De tweede inzameling gaat naar ons eigen kerkenwerk.

In beide diensten kunt u / kun jij weer levensmiddelen meenemen voor de Voedselbank Het Hogeland in Winsum.

Zondag 13 maart, Vijfde van de Veertigdagentijd
Om 9.30 uur is er een dienst in de Jacobuskerk in Zeerijp. Het orgel wordt bespeeld door Dennis Wubs, voorganger is ds Tjalling Huisman.

Inzamelingen zijn er voor het Veertigdagenproject van de diaconie: een beter inkomen voor Ghanese boerinnen; de tweede inzameling is voor eigen kerkenwerk.

Zondag 20 maart, Palmpasen
Vandaag zijn er twee diensten.

Om 9.30 uur is er een gezamenlijke dienst in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum. Jan Smid bespeelt het orgel, terwijl ds Tjalling Huisman de kansel bestijgt.

Inzamelingen zijn er voor het Veertigdagenproject van de diaconie: een beter inkomen voor Ghanese boerinnen; de tweede inzameling is voor eigen kerkenwerk.

Om 16.30 uur is er een Palmpasenviering, speciaal voor kinderen, maar iedereen is welkom! Deze viering vindt plaats in de Donatuskerk in Leermens. Voorganger is ds Marco Roepers, Wilko Middel bespeelt het orgel. De opbrengst van de inzameling is voor het Veertigdagenproject.

Voorafgaand aan deze viering kunnen de kinderen een Palmpasenstok maken in ’t Gebouwtje (ook in Leermens, naast Wierdeweg 16). Dat begint om 15.30 uur.

Stille Week
De Stille Week wordt ook wel Goede Week genoemd. Hij begint met Palmpasen en eindigt in de Paasnacht. Voor de diensten in deze week en de diensten van Pasen, hebben we – beide wijken: Vredekerk en Maarland als thema Zie de mens gekozen. Er zijn diensten op de volgende dagen:

Woensdag 23 maart
Er is een dienst in de Jacobuskerk van Zeerijp, die om 19.30 uur begint. In deze dienst zingt het ensemble Sonus Vita onder leiding van Anjo de Haan. Voorganger is ds Tjalling Huisman.

Er zijn inzamelingen voor het Veertigdagenproject van de diaconie en voor het eigen kerkenwerk.

Witte Donderdag 24 maart
In de Donatuskerk in Leermens is er een dienst van Schrift en Tafel. De dienst begint om 19.30 uur en eindigt in stilte. De Riepster Cantorij zal onder leiding van Henk de Vries de samenzang ondersteunen. Organist is Ab Gramsbergen, voorganger ds Tjalling Huisman. Inzamelingen zijn er voor Veertigdagenproject en kerkenwerk.

Goede Vrijdag 25 maart
Om 19.30 uur is er een dienst in de Mariakerk van ’t Zandt. De dienst begint in stilte, tijdens de stilte aan het eind heeft iedereen gelegenheid een kaarsje aan te steken aan de voet van het kruis. Voorganger is ds Tjalling Huisman, Wilko Middel begeleidt de gemeentezang.

Er zijn geen inzamelingen in deze dienst.

Stille Zaterdag, 26 maart, Paaswake
Om 22.00 uur is er de Paaswake, een gezamenlijke dienst van Schrift en Tafel in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum. Tijdens deze dienst wordt de nieuwe Paaskaars binnengebracht. Ab Gramsbergen bespeelt het orgel, ds Marco Roepers is voorganger.

Er is geen inzameling in deze dienst.

Paasmorgen, 27 maart
Vanmorgen zijn er twee gezamenlijke diensten. Beide beginnen om 10.00 uur!!!

In de Vredekerk in Loppersum begeleidt Loppersum’s Harmonie onder leiding van Alfons Weges, de samenzang. Voorganger is ds Marco Roepers.

In de Jacobuskerk in Zeerijp begeleidt Anjo de Haan de samenzang, en is er zang van de Riepster Cantorij onder leiding van Henk de Vries. Voorganger is ds Tjalling Huisman.

Inzamelingen zijn er in beide diensten voor het Veertigdagenproject en het eigen kerkenwerk.

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Als iemand Gods tempel vernietigt, zal God hem vernietigen, want Gods tempel is heilig – en die tempel bent u zelf.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland