Persbericht Toine van Teeffelen in P&P kerk

Op woensdagavond 15 november om 20.00 uur komt Toine van Teeffelen in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum. Hij komt om iets te vertellen over de moeilijke situatie van de Palestijnen in Israël en in de Palestijnse gebieden. En ook over hoe de Palestijnen proberen er de moed erin houden.

Toine van Teeffelen woont zelf sinds 1995 in de bezette Palestijnse gebieden en wel in Bethlehem, een stadje dat tot veler verbeelding spreekt. Aan den lijve maakt hij mee hoe het is om als Palestijn onder Israëlische bezetting te leven. Weliswaar is hij Nederlander, maar hij is getrouwd met een Palestijnse.

Als sociaal – antropoloog heeft Toine van Teeffelen verschillende boeken geschreven over de situatie van de Palestijnen. Eén van de titels is Liefde, woede en waardigheid: Leven als gezin op de bezette Westelijke Jordaanoever. Hij schrijft daarin ook over de muur die dwars door het land en door Bethlehem loopt en over Soemoed. Dat is een typisch Palestijns begrip, dat standvastigheid of veerkracht betekent. Hij is betrokken bij het Soemoed Verhalenhuis, waarin Palestijnen verhalen vertellen over hoe ze overleven in de onderdrukking.

Toine van Teeffelen komt in Loppersum op uitnodiging van de Hervormde wijkgemeente Maarland.

Iedereen is van harte welkom.

Toegang door de zijdeur van de kerk aan de kant van de Wirdumerweg, in verband met de restauratie van het orgel.

Voor informatie: bonstorm@hetnet.nl / tjhuisman27@gmail.com

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

U, HEER, bent groots en machtig, vol luister, roem en majesteit. Alles in de hemel en op aarde behoort U toe, HEER, U bezit het koningschap en de heerschappij.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland