Peter Kuipers-Munneke te gast in de Petrus en Pauluskerk

Te zien op YouTube vanaf 13 april: Peter Kuipers-Munneke te gast in de Petrus en Pauluskerk

Afgelopen week was weerman Peter Kuipers Munneke te gast in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum om te vertellen over zijn leven, werk en levensvisie. Vanwege de coronamaatregelen kon er geen publiek aanwezig zijn, maar de opname van het gesprek is vanaf dinsdagavond 13 april voor iedereen te zien.

Kuipers Munneke is vooral bekend als weerman bij het NOS Journaal. Daarnaast houdt hij zich als wetenschapper bezig met het smelten van de ijskappen op Groenland en Antarctica, en de gevolgen daarvan voor Nederland en de rest van Europa.

In het gesprek van ruim anderhalf uur spreken Kuipers Munneke en interviewer Melson Zwerver over het vak van weerman, de enorme ontwikkelingen die zijn vak in de laatste jaren heeft doorgemaakt, het klimaatprobleem, het vaderschap, de aantrekkingskracht van onherbergzame streken en nog veel meer. Ook zijn liefde voor klassieke muziek en jazz komt uitgebreid aan de orde.

De video van het interview gaat op dinsdag 13 april om 20:00 uur in première op het YouTubekanaal van de Vredekerk Loppersum

Meteen na afloop van het interview, rond 21:45 uur, zal Peter Kuipers Munneke via Zoom beschikbaar zijn om vragen van kijkers te beantwoorden.
 
Reactie Melson:
wee weken geleden heb ik in de Petrus en Pauluskerk Peter Kuipers Munneke geïnterviewd. Vanwege de coronamaatregelen kon er geen publiek aanwezig zijn, maar de video-opname van ons gesprek is vanaf a.s. dinsdagavond voor iedereen te zien.

Als je wel eens naar het NOS Journaal kijkt, ken je Peter ongetwijfeld als weerman. Daarnaast houdt hij zich als wetenschapper bezig met het smelten van de ijskappen op Groenland en Antarctica, en de gevolgen daarvan voor Nederland en de rest van Europa.

Het was een ontzettend leuk gesprek: Peter en ik hebben ruim 2½ uur zitten praten over de meest uiteenlopende zaken: het vak van weerman, het klimaatprobleem, het vaderschap, de aantrekkingskracht van onherbergzame streken en nog veel meer. Ook zijn liefde voor klassieke muziek en jazz komt uitgebreid aan de orde.

Uiteindelijk is het gesprek teruggebracht tot iets meer dan anderhalf. Ik ben heel trots op het eindresultaat, mede ook door de prachtige beelden van cameramensen Ruud Venema en Hermien Hoekstra.

De video van het interview gaat op dinsdag 13 april om 20:00 uur in première op YouTube. Meteen na afloop van het interview, rond 21:45 uur, zal Peter Kuipers Munneke persoonlijk via Zoom beschikbaar zijn om vragen van kijkers te beantwoorden.

Ik zou het heel tof vinden als je dinsdagavond meekijkt en/of dit bericht wil doorsturen aan andere geïnteresseerden! 

Groeten,
Melson

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Beter het weinige dat een rechtvaardige heeft dan de rijkdom van talloze zondaars. De macht van de zondaars wordt gebroken, maar de HEER zal de rechtvaardigen steunen.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland