Postzegels, mobieltjes en briefkaarten

Informatie van de diaconie
Regelmatig krijgt de diaconie de vraag wat er met de de inhoud van de brievenbus die in de hal van de kerk staat wordt gedaan. De diaconie zamelt oude postzegels briefkaarten en oude mobieltjes in. Dit alles is geld waard.
Dus als u iets heeft van wat hier genoemd is over hebt, gooi het niet weg maar deponeer het in de bus achter in kerk.

Hier onder staat een beschrijving van Kerk In Actie wat er mee wordt gedaan en wat het opbrengt.

Postzegels, ansicht- en geboortekaarten
U kunt postzegels en ansicht- en geboortekaarten sparen voor het zendingswerk van Kerk in Actie en de GZB (Gereformeerde Zendingsbond). Vrijwilligers sorteren de postzegels en ansichtkaarten met veel zorg, kennis en aandacht. Vervolgens verhandelen ze de postzegels via verkoopadressen in Nederland en nationale en internationale beurzen. De ansicht- en geboortekaarten verkopen ze aan verzamelaars op beurzen en bieden ze te koop aan via websites als Marktplaats.

kaartNB Een ansichtkaart is een enkele kaart met aan de ene kant een afbeelding en aan de achterzijde ruimte voor adres en postzegel. Dit zijn verhandelbare kaarten, ongeacht de afbeelding. (Bijna) alle dubbele kaarten en enkele kaarten die in een envelop verzonden worden, zijn oud papier. Momenteel is er nog wel handel in dubbele kaarten van Anton Pieck, Voor het Kind en Stichting Kinderpostzegels.

Oude mobieltjes
Veel oude mobieltjes liggen ongebruikt in de kast, terwijl ze geld waard zijn. Kerk in Actie krijgt voor veel mobieltjes maximaal €3,00. De ingezamelde mobieltjes worden door het bedrijf Eeko nagekeken, zo mogelijk gerepareerd en weer verkocht. De ‘zo goed als nieuw’ gebruikte telefoons worden verkocht via winkels in Oost-Europa, Azie, Zuid-Amerika. In deze landen is het GSM netwerk vele malen betrouwbaarder dan het ‘vaste’ net en is er veel vraag naar de goedkopere recyclede toestellen. Van niet meer te repareren mobieltjes worden op milieuverantwoorde wijze de kostbare grondstoffen verwerkt. Voor meer informatie zie www.eeko.com.

Oude cartridges en lege toners
Wilt u oude cartridges (inktpatronen) en lege toners sparen voor Kerk in Actie? Voor elke bruikbare cartridge (origineel) ontvangt Kerk in Actie een vergoeding van het bedrijf Eeko. Alle merken en typen inkt- en tonercartridges zijn welkom. Het bedrijf Eeko is vooral geïnteresseerd in Hewlett Packard, Canon, Lexmark,  Panasonic, Ricoh, Dell en Brother.

Buitenlands en oud Nederlands geld sparen
U kunt buitenlands geld en al het oude Nederlandse munt- en briefgeld sparen voor Kerk in Actie. We verkopen die aan banken, handelaars en verzamelaars.

Wat levert het op?
kaart diagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Als uw hart gelooft, zult u rechtvaardig worden verklaard; als uw mond belijdt, zult u worden gered.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland