Quilttentoonstelling

psalm 150Ter ere van het 50-jarig bestaan van het kerkgebouw van de Vredekerk, Burg v.d. Munnikstraat 16 in Loppersum is er op 30 mei van 10 tot 4 uur een quilttentoonstelling met als titel Bijbelse Kunst met naald en draad, gemaakt door Rieteke Hoogendoorn uit Kedichem. Prachtige quilts gemaakt naar aanleiding van een bijbeltekst of een lied dat haar raakt.

 

kleuren van gebedEr is zaterdag koffie met cake te koop en tussen de middag soep. Hier wordt een vergoeding voor gevraagd, dit is bestemd voor de bewoners van Madagaskar. Het stormt daar vaak en nu gaat KerkinActie de timmerlieden leren om huisjes van bamboe te bouwen. Deze waaien niet om tijdens een storm. Ook de ene collecte in de dienst van zondag is voor dit doel bestemd!

israelOp zondag na een feestelijke dienst is er koffie met iets lekkers, daarna wordt u getrakteerd op een togamodeshow. Ook dan zijn de quilts nog te bezichtigen. Na het eten wat meegebracht is door gemeenteleden gaan we de dag afsluiten met lievelingsliederen van de bewoners uit zorgcentrum Wiemersheerd.

 

 

hugenotenkruis

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. Plotseling klonk er uit de hemel een geluid als van een hevige windvlaag, dat het huis waar ze zich bevonden geheel vulde.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland