Sander de Hosson in de Petrus en Pauluskerk

Op donderdag 1 februari om 20.00 uur komt Sander de Hosson in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum. De Hosson is longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, met als specialisaties longkanker en palliatieve zorg. Hij is ook columnist van het Dagblad van het Noorden. In zijn columns schrijft hij over zijn ervaringen als arts. Wat daarin opvalt is de menselijke maat: hij combineert zijn professionele vaardigheid met nabijheid aan patiënt en familie. Met één van zijn columns in het Dagblad won De Hosson de Global Lung Cancer Award, een prijs van 36 patiëntenorganisaties wereldwijd. Sander de Hosson zal op deze avond geïnterviewd worden over zijn kijk op het leven. Daarbij zal het gaan over zijn werk als arts, hoe hij als mens omgaat met vragen rond leven en dood.

De avond met Sander de Hosson is een initiatief van onze beide wijkgemeenten samen en staat in een serie avonden waarin eerder zanger Arnold Veeman en Peter de Haan / Pé Daalemmer te gast waren. De toegang is gratis. Aan het eind van het programma kunnen aanwezigen een bijdrage geven.

Deze activiteit is georganiseerd door De Kerk Draait Door: Ronald Dijkhuizen, Agnes Klunder, Andries Broekhuizen, Ko Wiersema, Marco Roepers, Tjalling Huisman.

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

U, HEER, bent groots en machtig, vol luister, roem en majesteit. Alles in de hemel en op aarde behoort U toe, HEER, U bezit het koningschap en de heerschappij.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland