Schatten van Maarland goed voor ruim 1500 bezoekers

De tentoonstelling “Schatten van Maarland” heeft in totaal ruim 1500 bezoekers getrokken De expositie werd gehouden in de Groninger Zilverkamer van het SNS-fonds Eemsmond IN Appingedam. Deze tijdelijke uitstalling van het zilverbezit van acht historische Groninger kerken heeft ook de vaste collectie goed onder de aandacht gebracht. Volgens de conservatrice, mevr. Herma Grimmius, is daarmee de Zilverkamer uitstekend op de kaart gezet. “Schatten van Maarland” was vanaf 1 november 2014 ingericht ter gelegenheid van de ingebruikneming van de Petrus en Pauluskerk in Loppersum, die na een grondige opknapbeurt weer werd opengesteld. Het kerkelijk zilver werd aangevuld met schilderijen van onder anderen Henk Helmantel en Janke Portvliet en met historisch waardevolle voorwerpen en archiefstukken uit particulier en kerkelijk bezit.

Ook de organisatoren van de tentoonstelling kijken tevreden terug op de expositie en op de omlijstende lezingen die werden gegeven. Lezingen van de beide inrichters van de expositie, Willem Jan van Neck en Menno Wieringa, en de lezingen van Reint Wobbes en Stef Tuinstra trokken in totaal 151 toehoorders. Een open huis, het zilverweekend, de valentijns-high tea en een glühweinavond waren samen goed voor 280 belangstellenden.

Nieuwe expositie

Vanaf 20 maart is de nieuwe expositie “Van oost naar west met een randje zilver” in de Groninger Zilverkamer geopend. Daarin staan schilderijen van het Groninger multi-talent Sip Hofstede en de beeldhouwer/schilder George Capelle centraal met daarnaast een indrukwekkende verzameling van Chinees en Japans porselein. Intussen is de vaste collectie van zilver van Groninger edelsmeden opnieuw aangevuld met enkele waardevolle stukken.

De openingstijden van de Groninger Zilverkamer in Appingedam zijn:

dinsdag t/m vrijdag van 11:00 uur – 17:00 uur en zaterdags van 11:00 uur – 16:00 uur.

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. Plotseling klonk er uit de hemel een geluid als van een hevige windvlaag, dat het huis waar ze zich bevonden geheel vulde.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland