“Schatten van Maarland” maand verlengd

De Zilverkamer organiseert high tea op Valentijnsdag

De expositie “Schatten van Maarland” in De Groninger Zilverkamer te Appingedam, wordt met een maand verlengd tot 28 februari. De publieke belangstelling is zo groot, dat sommige groepen op een wachtlijst zijn geplaatst. De “Schatten” omvat een keur aan kunst- en zilverwerken en historische voorwerpen, die te maken hebben met de geschiedenis van acht eeuwenoude kerken in ons gebied. Voor zover dat nodig was, hebben exposanten zich inmiddels bereid verklaard hun eigendommen een maand langer in bruikleen te geven Slechts één schilderij is wegens andere verplichtingen uit de expositie gehaald.

Tijdens de verlenging is het op zaterdag 14 februari ook bij de Zilverkamer Valentijnsdag. Het museum organiseert dan vanaf 12 uur een speciale High Tea, gekoppeld aan korte rondleidingen door het gebouw. De rondleidingen zijn speciaal bedoeld voor kleinere groepen. Voorinschrijving voor deze Valentijn-special is wenselijk (deelname kost € 10,-, inclusief entreeprijs). Dat kan aan de balie van het museum of via telefoonnummer 06-26588992.

Ook voor mensen die de Groninger Zilverkamer al eerder hebben bezocht, is een hernieuwde kennismaking de moeite waard. De afgelopen weken heeft het bestuur weer zo’n twintig belangwekkende zilverwerken kunnen aankopen. Het gaat daarbij onder meer om fraaie tafelstukken, kandelaars, broodmanden, brandewijnkommen, een sigarenhouder (afbeelding koning Willem III), een tabaksdoos en een bijbel met zilverbeslag. De aankopen vormen een welkome aanvulling op de al zo rijke collectie Gronings zilver uit de periode van de 17e tot en met de vroege 20e eeuw.

——————————————————————————————————-

Inlichtingen bij:

De Groninger Zilverkamer Mevr. Herma Grimmius 06-26588992

 

 

Openingstijden van de Zilverkamer:
Maandag t/m vrijdag van 09.30 – 17.00 uur.
Zaterdag van 11.00 – 16.00 uur.

 

 

De Groninger Zilverkamer van het is te vinden aan de:
Oude Kerkstraat 1, 9901JB Appingedam, in het voormalige gebouw van de SNS-bank, schuin tegenover de Nicolaikerk

www.degroningerzilverkamer.nl

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Laat uw leven niet beheersen door geldzucht, neem genoegen met wat u hebt. Hij heeft immers zelf gezegd: ‘Nooit zal Ik u afvallen, nooit zal Ik u verlaten.’

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland