Stichting de Vrolijkheid

Bij het maken van het collecterooster van de diaconie zoeken we altijd naar instellingen in de regio, landelijk en internationaal.

Op het collecterooster van dit jaar kunt u o.a. vinden: Stichting de Vrolijkheid. Deze stichting organiseert voor kinderen en jongeren in asielzoekerscentra creatieve activiteiten. Dit gebeurt ook in het asielzoekerscentrum in Delfzijl. Op 27 januari jl. had ik, Marijke Maas, een afspraak met Jaime Ibanez van de Stichting de Vrolijkheid in Delfzijl.

In Delfzijl heeft ‘de Vrolijkheid’ een eigen plek waar de activiteiten plaatsvinden. Elke woensdagmiddag wordt er een programma aangeboden met behulp van vrijwilligers. Er wordt o.a. geknutseld, geschilderd, maar er worden ook spelletjes gedaan. Het programma wordt aangeboden aan alle leerplichtige kinderen/jongeren. Dus vanaf 4 jaar tot 18 jaar. In de schoolvakanties worden er altijd speciale dingen gedaan. Vaak bieden ouders van kinderen aan om te helpen. Zo ook een Syrische vader die bloemist was en aanbood om te gaan bloemschikken. Jaime vertelde dat er alleen maar jongens vanaf een jaar of 12 zich hadden opgegeven en vol enthousiasme de prachtigste dingen hadden gemaakt.

Een andere keer is er ‘internationaal’ gekookt en heeft men kunnen proeven van heerlijk eten. Soms gaan ze met een bus naar een tentoonstelling. Kortom er wordt veel geregeld. In het AZC verhuizen er gezinnen en stromen er nieuwkomers in. Soms komen er basisschoolleerlingen naar de activiteiten. Een andere keer zijn het jongeren. Het vergt flexibiliteit om ter plekke het programma aan te passen. Maar, volgens Jaime, is het ook wel een uitdaging. Na afloop van mijn bezoek kreeg ik nog een mailtje met deze inhoud:

Heel fijn om te horen dat de diaconie zich wil inzetten voor onze werkzaamheden door collecte. Mocht u in de toekomst nog een keer willen langskomen eventueel met anderen, wees welkom!

Groet, Jaime”

Laat het me weten als u gebruik wilt maken van Jaime’s aanbod.

Marijke Maas

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. Plotseling klonk er uit de hemel een geluid als van een hevige windvlaag, dat het huis waar ze zich bevonden geheel vulde.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland