Uit de pastorie 1

tuinOnze pastorie ligt op een hele mooie plek in Loppersum. Aan de voorkant ligt het in het centrum, met voor het eerste levensonderhoud belangrijke winkels op een steenworp afstand. De achtertuin daarentegen grenst aan de de groene long van het dorp. Soms horen we uilen roepen en schapen blaten. Prachtig om zo van de natuur te kunnen genieten, gewoon op de plek waar we wonen. Hoe groot en groen die groene long wel niet is, kunnen we jaarlijks zien in september wanneer de stichting Lopster Aalbeern het evenement “Achter de Lagestraat” organiseert.

Nu heeft Lopster Aalbeern het plan opgevat en uitgewerkt om van een deel van dat gebied een park te maken dat voor iedereen toegankelijk is, zodat iedereen kan genieten van die prachtige groene long die Loppersum rijk is. Dan krijgt die een nog grotere waarde voor de leefkwaliteit van het dorp omdat wonen en natuurbeleving hier voor alle inwoners nog meer geïntegreerd worden.  Ik denk dat natuur zien, inzien en ontzien fundamenteel is om mens te kunnen zijn. Ook in de Bijbel zien we dat al in de Hof van Eden, waar Adam (oftewel de mens) alle dieren een naam geeft en zo met heel de schepping in relatie komt te staan. Daarom hoop ik van harte dat Lopster Aalbeern slaagt in haar voornemen om in Loppersum de Nienhuistuin te stichten. Het leefklimaat van ons dorp dat door de hele gaswinnings- en aardbevingsgedoe onder druk staat kan zo’n positieve stimulans goed gebruiken.

Daar kunnen wij als Lopsters ook aan meewerken. Zaterdag 12 maart a.s. organiseert Lopster Aalbeern samen met het Oranjefonds  NLdoet een gezellige werkdag in de Nienhuistuin. Die begint om 10.00 uur bij de ingang van het terrein bij de Dierenartsen Van Stad tot Wad aan de Wijmersweg. Meer informatie over de werkdag staat op www.lopsternijs.nl  de site van NL-Doet of op de Facebookpagina van Lopster Aalbeern.

Ds. Marco Roepers

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Als uw hart gelooft, zult u rechtvaardig worden verklaard; als uw mond belijdt, zult u worden gered.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland